View Single Post
Eski 18-07-2011, 12:37   #45
necla67
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2011
Şehir: mersin
Mesajlar: 1
kapari

bulunduğum bölgede bol miktarda doğada mevcut. yalnız bu fideden mi, tohumdan mı çoğaltılıyor. buradan ayrılırken yeni yere götürmek istiyorum. turşu harici kullanımını bilmiyorum. turşusunu sürekli yapıyorum, özellikle makarna ve salatada çok güzel oluyor. anamurda büyük kavanozu 5tl den satılıyor. demek ki başka yerlerde pahalıymış. filizlerini yeşil zeytinde olduğu gibi sürekli suyunu değiştirerek acısını alıyorum arada bir tadına bakarakta anlayabilirsiniz. acısı gidince yıkayıp bezin üzerine sererseniz suyu gidiyor. suyu ve sirkeyi aynı ooranda katıyorum ayrıca yaprakları için hazırlanan suya bıraz limon tuzu atarsanız aroması daha güzel oluyor. tomurcuklarıda bir kaba alıp siyah zeytinde olduğu gibi turşuluk tuz atıyorum. arada bir karıştırıyorum, kendi kendine sulanıp acı suyunu atıyor. arada bir bir tane yıkayıp acısını kontrul edebilirsiniz. acısı gidince yıkayıp biraz süzgecte bekletin. yarı oranda su ve sirke karışımına tuz ekleyerek beklemeye alın buna limon tuzu koymayın. meyve ve çiceğini hiç denemedim tam mevsimi deneyeceğim.

necla67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön