View Single Post
Eski 17-07-2011, 11:34   #29
elek
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Beğenileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar, umarım herkes böyle bir güzelliği görebilir. Bunun için çoğaltıp dağıtmak da dahil elimden ne gelirse yapmaya hazırım

Sevgili Hüzünperest, bendekilerin yapraklarında herhangi bir değişiklik olmadı. Bir tek ilk geldiğinde alt kısımlardaki 2 sıranın şekilleri lacunosaya benzer şekilde, biraz daha uzuncaydı (2. mesajımda link verdiğim çelik fotoğrafından da biraz belli oluyor) Ama yeni çıkanlarda herhangi bir deformasyon yok.

Nilgün Hanım, toprak niyetine kullandığım şey diatomit. "Hoyaların topraksız ortamlarda yetiştirilmesi" başlığında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Sevgili Missmenas, işle ev arasındaki 10 dk lık yol hiç bu kadar uzun gelmemişti desem anlaşılabilir herhalde durumum

Sevgili yeşillim, haklısınız; toprakta metal salınımına neden olabileceğinden tür ismini gelen telle sabitlemem yanlış. İlk geldiklerinde telaşla o şekilde koymuştum, şimdiye kadar o halde kaldı. En kısa zamanda düzeltilecek Toprağın içinde görünen sarı şey de hortum. Çelikler gelmeden önce çift kap sistemi düşünmüştüm. Dış saksıları aldım, ama içlerine uygun bir kap uyduramamıştım. Sulamasını takip edebilmek için böyle birşey uydurdum ben de. Hortumun içinde plastik boncuk var, tepeden bakınca suyun seviyesini görebiliyorum böylelikle.

Şevket Bey, imperialis pink'in kurtulmasına çok sevindim - umutsuz vaka gibiydi, australis için de üzüldüm. Hangisinin yaşayıp hangisinin öleceği hiç belli olmuyor galiba. Bende de Paul'den gelen paziae kurudu kaldı, birazdan saksısını boşaltacağım. Ne yapalım, ölen ölsün kalan sağlar bizimdir değil mi Elimdeki hoyalar için ayrı bir sayfa açmayı ben de uzun zamandır istiyor ancak fırsat bulamıyordum. Kısa zamanda çiçek görünce heveslendim yine En kısa zamanda diyeyim artık, sayfamı açacağım.

Sevgili agozce, bu dondurma işi benim de kafamı kurcalıyor doğrusu. Hoyalarımın çiçek vermeleri benim için biraz daha olağan bir hal alırsa bazı kimyasallarla denemelere başlayacağım.

Sevgili Jezebel sizin gibi azimli birini "Hoyacılar" arasında görmek bizi mutlu eder. Siz de, Sevgili Maki01 de çok haklısınız. Diatomit süper bir malzeme, sistemi oturtunca benim gibi tembeller için hayat kurtarıcı oluyor

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön