View Single Post
Eski 15-07-2011, 10:02   #3
gelin mumu
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-06-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 31
evet hasan bey kahramanmaraşta dolmaya kuyruk yağı koyarız. tabi istanbulda pek öyle yapamıyorum ama! denemek isteyen arkadaşlar için tarifini vereyim

dolmalık için küçük kabakları seçersiniz yıkayıp içlerini oyarsınız.
ayrı bir yerde bir kaç soğan , domates, biber, maydonozu küçük küçük doğrarsınız.
sonra üzerine bol kuyruk yağlı kıymayı koyarsınız yeteri kadar prinç ilave edersiniz ve son olarak ta tuz, karabiber, pul biber, salça ve sumak ekşi ilave edip bütün harcı karıştırırsınız. oyulmuş kabaklara doldurursunuz.tencereye yerleştirip üzerine su ilave edip pişirirsiniz. bire bir ölçü veremiyorum çünkü biz daha çok göz kararı yaparız yemekleri. dolmaya sonradan yağ ilave etmiyoruz çünkü zaten kıyma yeteri kadar yağlı. yağ ve salça dolmanın suyuna kendini bırakacaktır. dolma piştikten sonra tencerede kalan yağlı salçalı suya isteyen dolmalarını banıp yiyebilir. bunu yalnızca kabak için değil biber patlıcan ve salatalık içinde kullanabilirsiniz. hatta bazen domates havuç ve soğanın da dolmaları yapılıyor özellikle soğan harika oluyor.
afiyet olsun

gelin mumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön