View Single Post
Eski 11-07-2011, 23:46   #336
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Gecikmiş cevabım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tenten-57 Mesajı Göster
Sayın Epsody,

Sanıyorum henüz foruma girme fırsatınız olmadı.Bu arada gelişmeleri aktarayım ve müsait zamanınızda cevaplarınızı bekleyeyim:

1-Elde ettiğim sıvının rengi koyulaşmaya ve konsantrasyonu artmağa başladı.Ancak koku gayet güzel, anormallik yok.

2-Bu gün ph metre (kağıt halinde olan) aldım.İlk defa bu tarz bir ölçüm yaptım.Sıvıyı direkt ölçtüm ve anladığım kadarı ile (ph kağıtlarının üzerindeki işaretleme sayılarına göre) ph 4 oldu.Yağmur suyu ile takribi 1/3-4 oranında seyerelttim sanıyorum 5'lik bir ölçüm aldım.Ve bu sıvıyı 1/500 oranında sulama suyu olarak kullandım.Bu defa bahçede ne varsa suladım.

Bu bilgilere göre önerileriniz neler olabilir.Henüz 1 haftalık deneyim olduğundan bitkilerin durumu hakkında bir bilgi veremiyorum.Herhangi bir gelişmeyi arzedeceğim.

Saygılarımla.
Arkadaşım tenten-57 Size cevap yazmakta giciktiğim için özür dilerim, çalışmalarınız çok güzel ve yerinde uygalamalar, sizi tebrik ederim, bu yaptıklarınıza bir ilavem olacak her türlü bitki besin maddeleri bitkilere verilirken beraberinde hümik asit de ilave edilmesi gereklidir.

Hümik asitler besin maddelerinin bitki kökleri tarafından alınmasını uygun forma sokmaktadır, uygun miktarlarda ilave ederseniz sonuç almanız hızlanacaktır, yaptığınız sıvı eriyikleri her zaman sulama suyu içinde uygulamaniz, bitkilerin gelişmesini düzenli hale sokacaktır.

Çalışmalarınızdan doğan gelişmeleri paylaşımlara aktarırsanız bilgi sürecinin işlemesinede katkıda bulunmuş olacaksınız, bu başlığa gösterdiğiniz ilgi için samimi şükranlarımı sunarım..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön