Çok teşekkür ederim nurcanaybay
Subitkileri çok zor olur sanıyorum, biz yazın sıcağında evde pek düzensiz oluyoruz ve kısa zamanda mahvederiz o bitkileri. Biberiye de çok var evde, imkan varken değişiklik yapmak iyi olacak
Önceki gün bir günlüğüne Adana'ya eve gittik, güngüzellerine baktık da büyümüşler, çok savruk, soğan sapları gibi duruyordu yaprakları, konu olan yer için de fazlaca büyüdüğünü tespit ettik. Sizin dediğiniz gibi yapraksız kalma derdi de varmış, vazgeçtik.
Crocosmia'yı da araştırdım, o da çok güzel, agapanthus kadar değilse de onu da beğendim. Ayrı bir yere de soğanlı grubu yapmak lazım, yeni yeni soğanlı bitkilerle tanışmış oldum sayenizde
Eve giderken fidancımızdan 4 tane 2 yaşında yıldız yasemin aldım. Haftasonu onları yerlerine diktim ki biz yokken, bir yandan büyüsünler.Ayrıca orta alana da 6 tane tekoma diktim, 2 tane de sonbaharda dikeceğim, elimde kalmadı. Orta boşluklara da birer adet sundeville dikeceğim renk vermesi için. 2 adet aldım ama boyları çok kısa, fide gibiler henüz, onların büyüğünü alacağım, zaman kazanalım.
Bu sarmaşıkları dikince, mercanların köşelerdeki yerleri belli oldu. Tekomaların önünde yer kalmayacağı da belli oldu, çok az bir alan kalıyor ve çok bodur bir bitki olmalı.
Bu alan için fidancı da nefis bir yerörtücü bitki gördük ama tanıyamadık tabi ki. Bu bitkinin adı nedir başlığına da sordum, fotoğrafı şu;
Sanırım tekoma önündeki alana bundan dikeceğiz.
Yazlıkta da orta alanda bodur, bol yapraklı kısa boylu sarı çiçekler gördüm, o da Gazanya sanıyorum, onun da onayını almam lazım sizden, bu gazanya mıdır?
Soğanlılar benim çok hoşuma gidiyor ama eşim bodur, bu gazanya gibi sarı çiçekli bir bitkiyle kaplamak istiyor orayı. Alternatif bulamazsan gazanya dikeceğiz. Yine de halen boş kalan alanlar oluyor.
Lavanta bir kaç fidancıda buldum, hepsini aldım, 3 farklı çeşit birbirine hiç benzemeyen lavantamız oldu

Ama bunları bu çiçekliğe dikmeyeceğim sanırım, daha kuru kalması, daha alkali toprak olması gerekiyormuş, bu bitkileri çam kabuklu harca diktim ve çok su isteyen bitkiler.Lavantayı ayrı saksılar yapacağız muhtemelen.
İlki İspanyol ya da Fransız lavantasıymış, ikinci grosso cinsi ve üçüncü de "goodwin creek" cinsiymiş, yabancı bir forumdan öğrendim.
Biliyorum, sizin vaktinizi alıyorum, onun şusu var, bunun şusu var deyip önerilerinizi eliyorum ama benim için hem keyifli hem öğretici bir yazışma oluyor, tekrar teşekkür ederim