View Single Post
Eski 08-07-2011, 22:17   #21
Uzaylı
Ağaç Dostu
 
Uzaylı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,129
Benden de cevizli içi olan tatlılarda püf noktası. ince hale getirdiğimiz cevize bir miktar tozşeker eklenirse tatlı içinden dökülmez. Tatlıya kaynaşmasını sağlar. Ben büyüklerimden böyle hatırladığım için bunu şöyle modernize ettim. İri parça cevizleri mutfak robotuna koyuyorum. bir miktar da toz şeker ilave edip öyle çalıştırıyorum. Tozşekeri daha az cevizi daha fazla, ceviz içi hazır oluyor.

Haa bir püf noktası daha, baklava illa ki tereyağı ister. Tereyağı yakmadan kaynama noktasına gelir gelmez fırından yeni çıkmış tatlıya dökülünce çıtır çıtır olur. O kısmı okurken dikkat etmemişim. Zaten sevgili sakagun yazmış.


Uzun zamandır burma yapmadım. Süpriz yapsam evde şenlik olur...

Ama şu dilber dudağını hiç yapmadım. Denemek isterim.

Ellerine sağlık sevgili sakagun...


Düzenleyen Uzaylı : 08-07-2011 saat 23:02
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön