View Single Post
Eski 08-07-2011, 15:26   #20
MSaygin
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
nurcanaybay, bitkilere baktım merakla

Haklısınız bizdeki lavantin olabilir, dün bir seradan 5 kök lavanta(lavantin?) aldım, bunlar da eskilere benziyor, büyüyünce göreceğiz bakalım.

Aslında ahşap paravan bitmedi, ortalarındaki kare parçaları takmak için bu şekilde tasarladım, o parçalar olmazsa bu şekilde biraz kaba duruyor.Kare parçaları güneşe bıraktım eskisinler diye, onları takınca çok güzel olacak sanıyorum

Gerberayı eliyoruz, eşim hoşlanmıyor, yapraklarını geçtik, o güzelim koca koca çiçeklerini bile sevmiyor nedense.

Veronica da İngiliz bahçelerindeki uzunca bitkileri anımsatıyor ama son önerdiğiniz agapanthus ve çizgili yapraklı sosyete sarımsağı çok daha cazip duruyorlar.
Agapanthus Mutlu Bey'de var sanıyorum, ona sorayım, uzun boyu rüzgarda kırılmıyorsa onu denemeliyiz bence, sayenizde bir bitkiyle tanışmış oldum, teşekkür ederim.

Sarımsak için de rahatsız edici kokudan bahsedilmiş, tam oturma alanımız orası, onu da eleriz sanıyorum.

Gelen önerileri böyle elemek biraz kaba mı oluyor bilmiyorum, yüksek sesle düşünüyorum Sizin sayenizde şimdi agapanthusu keşfetmiş olduk. Onun bilgilerini okurken, benim de aklıma Güngüzeli geldi, aslında sarı güngüzeli eksem her saksının ön kısmına, yaprakları da sarkar aşağı, çiçek açar sarı sarı, hem de bodur olduğundan rüzgardan da çok etkilenmez bence. Ya da bir agapanthus ve bir güngüzeli soğanı eksem saksılara, değişik zamanlarda açsa renk renk

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön