Konu: Cymbidium
View Single Post
Eski 10-03-2007, 12:47   #17
ephesos
Ağaç Dostu
 
ephesos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: Çaycuma/Zonguldak-Pendik/İstanbul
Mesajlar: 808
selam praecox çiçekçide çok güzel bir orkide gördüm dayanamadım aldım. sanırım uzun bir süre çok az ışık alan bir yerde tutmuşlar ve yalnış bilgilerinden dolayı sürekli saksı altı kabında su bulundurmuşlar (banada sürekli altlıkta su olması gerektiğini söyledi) tabi bu formu izlediğim için öyle olması gerekmediğini biliyorum.
Aldım bu orkideyi yaprakjlarının rengi yeşilden sarıya doğru dönmüştü yani sarı olduğuı bellideğil ama zayıf yapraklardaki cansız yeşil renk olur ya öyle onu orada ölümer bırakmaya içim el vermedi.saksıiçindeki kjöklerinde çürüme yaptığı görüle biliyordu. yeni bir cam saklsı ayarladım sizden öğrendiğim şekilde yeni saksı için karışımı ayarladım, orkideyi eski saksısından çıkareıp bir yan keskiyle çürük olan kökleri temizledim zavallının sadece 7 / 8 cm uzunluğunda 3 kökü kaldı kesdiğim yerleri odun kömürü tozuyla kaplayıp yeni saksısına aldım.
bütün bu işleöleri rormdaki aktarmış olduğunuz bilgiler ışığında yaptım bu bağlamda teşekkür etmek isterim size. ayrıca bu işlemler dışında yapmam gereken başka bir şey var mı? şimdiden teşekkür ederim.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön