View Single Post
Eski 07-07-2011, 17:56   #18
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Sera alanı

Seranın kurulmasını istediğimiz alan bu. Kırmızı ile çerceve içine alınmış yer. 65 metreye 15 metre bir alan. 65 metre kısmı net mesafe ve fazlası yok. Ancak 15 metre kısmında taşırma yapılabilir. Fakat fabrikasyon seraların 12 ila 18 metre gibi standartları var. Belki daha darı ve daha genişi de vardır ama benim gördüklerim 12 ila 18 metre arsında idi.

Tünel seralar modern seralardan haliyle daha ucuz. Bazı tünel seralar oldukca kaliteli. Bazıları daha basit konstrüksiyonlarla yapılmış. Ancak hepsi de bu okulda iş görecek kadar sağlamlar.

Tünel seraların iki yanında havalandırma pencereleri boydan boya uzanıyor. Bazılarında motorlu bir mekanizma açıyor kapatıyor bu pencereleri bazılarında elle döndürerek açılıp kapatılıyor. Bir mile naylon sarılarak açılıp kapatılabiliyorlar. Kapılar sürgülü veya oda kapısı gibi açılıp kapanabiliyor.

Genellikle ölçüleri standart oluyor üreticisine göre. 12 metreye 50 metre olan var. Daha farklı ölçülerde olanlarda. Genellikle 8 ile 12 bin lira rasında değişen fiyatları var. Alan genişlikleri 300m2 le 600 m2 arasında olabiliyor.

İsterseniz ucuca ekleyip iki tünel yapıyorsunuz ister yanyana iki tünel koyuyorsunuz.

Bizim istediğimiz bu alana tek tünel koymak. Hem alanımız kısıtlı hem de paramız iki tünelde sınıra dayanıyor.

Sera alanını müşteri tesviye ettiriyor. Betoncuyu kendisi buluyor. Bir seranın kurulumu için iki ya da tek tünel olsun firmalar 5 ila 8 bin lira işçilik yazıyor. Tabi ki yapacakları işe göre bu rakam değişiyor.

Resimdeki alanda beton bir zemin üzerinde bizim daha önce kendimizin yapıp okula getirdiği sera var. Toprak alana tünel seramızı kurabildikten sonra o sera oradan kalkacak bu beton zemini kaplayacak şekilde bir topraksız tarım serası daha kurulacak. İçi donanımlı. Ama önce topraklı seramızın kurulabilmesi gerek ki eylüle yani eğitim öğretim dönemi başına onun ödeneğini isteyebilelim.

Sevgili arkadaşlar; Bu okul Konya da. Meslek lisesi. Bölüm bahçecilik bölümü.
Meyvecilik, sebzecilik ve peyzaj dalları var. Yeterli öğrenci olursa kesme çiçek dalının açılmasını da istiyoruz. Sonuçta bir çok iş serada oluyor. Sera olmadan bir çok faaliyet tam anlamıyla yapılamıyor. Bu yıl 25 mezun verecek bu bölüm. Benim üniversitede görmediğim kadar çok konu işlediler. Ya biz çok çalıştık ya da bizim üniversite pek çalışmamıştı orasına yorumum yok. : )


Resimdeki kırmızı çerceve içindeki alana biz gelir seranızı kurarız diyen firma varsa akinselcuk@msn.com adresine teklif gönderirse seviniriz.

Şu ara real_agabey isimli arkadaş ile mailleştik. Ne sonuç çıkacak bilmiyorum.

Resmin orjinal boyutlu hali için link. http://i1107.hizliresim.com/2011/7/7/8185.jpg



Saygılar . . .


Düzenleyen akinselcuk : 08-07-2011 saat 22:14 Neden: link ekleme
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön