View Single Post
Eski 07-07-2011, 10:27   #29
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Gözü EM'den başka mikrobiyal gübre görmeyenler iş başında!
Ürünün mikrobiyal gübre lisansı var. Haliyle de organik gübre. Nedense kendini tescil kurumu gibi görenler çoğaldı. Bakanlık lisansını hiçe sayarak onlar adına hesap soranlara ne demeli? Sanki bakanlığın hiç bilim kurulu yokmuş gibi sorgulama hakkı nerden geliyor? Bakanlık temsilcileri umarım burayı okuyordur.
Sn Acemi Çaylak,

Alıntı:
Gözü EM'den başka mikrobiyal gübre görmeyenler iş başında!
Gözü EM'den başka mikrobiyal gübre görmeyenler mi var? Ürün hakkında arkadaşların veya benim soru sormam bu anlama mı geliyor? Bu ürünün mikrobiyal gübre lisanslı olduğunu, anlatılanlardan son derece yararlı bir mikrobiyal gübre olabileceğini biliyoruz. Mikrobiyal lisanslı EM'nin ilgili ilgisiz ne çok soruya muhatap olduğunu herkes biliyor. Başka bir mikrobiyal gübre piyasaya çıkınca soru sormak neden yadırganıyor anlamış değilim. Eğer beni veya Sn Denizakvaryumunu kastediyorsanız, bizler haşa tescil kurumu değiliz. Ama siz yukardaki mesajınızda soru sorma konusunda RTÜK gibi davranmışsınız.

Alıntı:
Bakanlık lisansını hiçe sayarak onlar adına hesap soranlara ne demeli? Sanki bakanlığın hiç bilim kurulu yokmuş gibi sorgulama hakkı nerden geliyor?
Soru sorma hakkı forum üyesi olmamızdan geliyor.

Bakanlığın bilim kurulunu hiçe saydığımız nereden çıktı? Memlekete hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'de daha çok mikrobiyal gübreye ihtiyaç var. Yeni mikrobiyal gübrelerin piyasaya çıkması beni son derece memnun ediyor. Ama Bakanlık lisans verdi diye bizler sus pus olup hiç soru sormayacak mıyız? Ha evet, Bakanlık bizim adımıza düşünmüş taşınmış kararını vermiş. Harika. O zaman bize de soru sormadan sadece kullanmak düşer. Böyle mi yapalım?

Sn Denizakvaryumu bence sorusunda son derece haklı. Organik olmayan girdi ile beslenen mikroorganizmalar nasıl oluyor da organik sertifikalı oluyor diye sormuş. Organik Tarımın ve Ekolojinin mantığı çerçevesinde sorusu son derece mantıklı. Çünkü organik tarım sadece bitkilere organik girdi sağlanması gereğini belirtmez, ürünün üretimi sırasında çevrenin gözetilmesi de gerekir. Bir ürünün kendisi veya etkisi organik olabilir ancak o ürünün üretilmesi sırasındaki etkinliklerde de çevreye zarar verilmemelidir. Sizce NPK gübre üretilirken çevreye zarar verilmiyor mu? Aslında Sn Denizakvaryumu'nun sorusu son derece mantıksız da olabillirdi. Hiç ilgisi olmayan bir soru da olabilirdi. Ama yine de sormalıydı ve sordu. Ben asıl sizin mantığınızı anlamakta zorlanıyorum. Sizce, forum üyeleri, bazı ürünler hakkında soru sormalı ama başka bazı ürünler hakkında soru sormamalı mı?

Benim sorum ise bilimsel yayın olup olmadığı hakkındaydı. Sizce bu konuyu merak etmiş olamaz mıyım? Bilimsel yayın var mı diye sormanın yanlışlık neresinde?

Alıntı:
Bakanlık temsilcileri umarım burayı okuyordur.
Bunu neden yazdığınızı anlamadım. Gerçekten komik. Okuyorlarsa ve benim veya arkadaşların sorularını görürlerse, ne yapacaklar? Suç mu işledik? Tutuklanacak mıyız? Yasaları mı ihlal ettik?


Düzenleyen Dogasever : 07-07-2011 saat 10:53 Neden: düzeltme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön