View Single Post
Eski 10-03-2007, 00:07   #50
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Merhabalar,

Aslında evimde menekşelerim daha çok ama bu bölümde Gloxinia'ı da takip ettikçe inanılmaz iştahım kabardı..
Ne de olsa bakımı menekşeye çok benziyor..

2 yıl önce Alsancak'ta bir çiçekçiden 2 adet çiçek aldım annem için..(Netliği biraz kötü ama resimlerini ekledim ilk Gloxinia'larımızla tanışmamızın; o zaman adını bile bilmiyordum) Çiçekçi bakımını bile bilmiyordu.. O yaz çok güzel açtılar.. Yaz sonuna doğru bozulmaya başlamışlar annem çok üzülmüştü sonrasında kurudular bakamadım diye.. Saksıları atmış bahçede bir köşeye.. Bir sonraki baharda yeni çiçekler dikmek için saksıları boşaltırken birinde canlanan bir filiz görmüş hatırlamamış ne olduğunu ama yine de dikmiş onu özenle.. Ve geçtiğimiz yaz o filiz inanılmaz güzel çiçekler açan bir Gloxinia oldu.. Annemin ve tüm komşularının gözdesi olunca takip edip Hisarönü'nden tüm renklerini aldım anneme..( Bu araştırmalarım sırasında agaclar.net'den öğrendim adının Gloxinia olduğunu ve bakımını..) Ocak ayında gittiğimde hepsi yeni yeni yaprak vermeye başlamıştı..

Bu arada geçtiğimiz yaz yapraktan çoğaltmayı tüm komşularla birlikte başaramadılar.. Sanırım yapraktan üretmek biraz zor oluyor..

Ve ben bu yıl eğer çiçekçilerde bulamazsam annemin yapraklarına dadanıp kendime üretmeye çalışacağım.. Umarım çoğaltmayı ve hatta paylaşmayı başarabilirim

Eklenen Resimler
 
hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön