View Single Post
Eski 04-07-2011, 23:34   #390
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Sevgili Sarıcan bu düşünceye nasıl kapıldığınızı bilmiyorum fakat benim tarafımdan da liderlik konusunda böyle bir şeyin görülmediğini, söz konusu dahi olamayacağını belirtmek isterim. Sizin duyduğunuz veya bildiğiniz bir şey varsa paylaşmanızı rica ederim.

Sn Meyvelitepe uzak bahçelerin fikir babası olmasına rağmen site yönetimi ile birlikte bir çok değerli üye arkadaşların teşvik ve desteği ile ortaya çıkmış bir oluşumdur. Her geçen gün doğal üretimin öneminin farkına varmış, çalışmalarına bir anlam, bahçesine bir kişilik kazandırmak isteyen arkadaşların katılımıyla sayısı artmakta olup, kapısı doğal üretim yapmak isteyen herkese açıktır.

Sn Meyvelitepe uzun zaman önce bazı sebeplerden dolayı Uzak bahçelerden fikir olarak değilse bile çalışmalarından ayrıldı. Bunu da çalışmaları sekteye uğratmamak için hiç bir zaman beyan etmedi, dolayısıyla oluşum içinde bir liderlik savaşının içinde olacağını sanmıyorum. Bir başka arkadaşın da olacağını sanmıyorum.

Bu bölümde, Kaolin konusunda yazılan ve tartışılanların ülkemizde ilk defa yapıldığını, bir çok değerli akademisyen, ziraat öğrencisi ve üretici tarafından takip edildiğini veya gelecekte okunup, kaynak olarak kullanılacağını hatırlatmak isterim. Dolayısıyla yazılanların Kaolinin kullanımı ve standartlarının dışına çıkmamasını rica ederim.

Şu ana kadar arkadaşlar tarafından oldukça değerli tercümeler paylaşıldı. Konunun ne tam siyah, ne de beyaz olduğu alanda teknik konuların dışına çıkmayıp, kişiselleştirmeden devam etmemiz oldukça önemli.

Konu hakkında bulunan mevcut yurtdışı kaynak literatürün uygun olup, olmadığını net bir şekilde söyleyebilmemiz için bazen bir kimya profesörü, bazen bir fizikçi olmamız gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Dileğim bir çok yerli firmanın ülkemizden veya ithal getirdikleri kaolini en iyi evsafta, en uygun fiyata satmasıdır.

Bu yıl ağaçlarımıza elimizde geçen yıldan kalma sunguard isimli ürünü kullandık. Önceki yıldan başarısını zaten tasdiklemiştik. Geçen günlerde arkadaşlar Sun shader kaolini de deneme amaçlı kullandı. Halil bey ve Müdür bey geçen yıl çıkan ilk ticari olmayan ürünle kıyasladığında gerek renk ve gerekse suda çözünürlüğünü başarılı bulduklarını telefonda söylediler. AT 80 kaolin uygulaması da deneme amaçlı bu hafta içinde yapılmış olacak.

Başka ürün varsa onları da kontrollü olarak denemeye hazırız. Neticelerini burada paylaşırız. Elbette bizim yaptığımız bu ürünlerin görsel ve ürün üzerindeki zararlı etkisidir.Teknik bilgi ve detaylarının üreticilerinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatmak isterim.


Düzenleyen Zeytinlibahçe : 04-07-2011 saat 23:56 Neden: eklenti
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön