View Single Post
Eski 04-07-2011, 22:41   #389
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Sarıcan, Uzak Bahçeler üyelerinden ne bekliyordunuz? Uzak bahçeler bir çete mi? Yoksa bir ltd. şti'ye özdeş mi? İlginç bir tesadüf, uzak bakçeler de benim fikrim. Hala da öyle, temel prensipleri itibarıyla gerçekleştirilebilir ve ihtiyaç duyulan bir şeydir. Zaman her şeyi olgunlaştırıyor. Neyse mevzu bu değil.

Her ne kadar siz de bu işin literatürüne laf-ı güzaf dediyseniz de, ar-ge'ciydiniz, araştırmaya, ölçüme, vs. kıymet veriyor olmalısınız.

Bakın mesajınızda sunguard'ı sorgulamışsınız hemen. Sunguard'dan ürün aldıysanız, satanlardan isterseniz, istediğiniz bilgiyi belgeyi gönderirler. Bana gönderdiler. OMRI'sini sorguluyorsunuz, güzel, tabii ki sorgulayacaksınız. Sorun firmasına, olmadı Amerikaya sorun. Para verdiğim şeylere ben öyle yapıyorum.
Sn. meyvelitepe,

Yazdıkça gerçek yüzünüz ortaya çıkıyor. Ben Uzak Bahçeler hakkında söylediğiniz yakıştırmayı yapacak en son kişiyim. Ben üyesi olmadığım halde imece usulü yapılan bu bilgi paylaşımından belkide sizin almadığınız kadar zevk alıyorum. Memleketim adına, ülkenin tarımının bilinçli ellerde yapılması gereğine. Ben üç yıldır bu forumu hasbelkader izliyorum ve bir takım zihniyetlerle bazende çatışıyorum. Ama doğru bildiğimi de söylemekten asla çekinmedim.

Eğer bir çete benzetmesi yapılacaksa bu benzetmeyi iki yıl önce ben sizin için düşünmüştüm. Hemde sahnede değil, sahne gerisinden yöneten olarak. Bu forumu benim kadar takip eden herkes sizin bu özelliğinizi gözlemlemiştir ama belki benim gibi yüzünüze vurmak istememitir. Seyyar Tayyar gibi her şey sizin fikriniz ve her şeyi siz keşfettiğiniz mantığı ile her konuda lider olmak ve herkesin sizi pohpohlamasını beklediğiniz için ikinci planda kalmak sizi çıldırtıyor herhalde. Sizin bu özelliğinizden çekinip sizinle kimse çatışmak istemeyebilir ama ben ne sizin keşfiniz olan Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği üyesim ne de sizin ilk defa kullandığınız ve sonradan patlayıp giden Kaolin kullanıcısıyım. Ben bu çatışmada konu kaolin değil derken sizin bu özelliğinizi kastetmiştim.

Ben Kaolin teknolojisi ile ilgili hiç bir literatüre laf-ı güzaf demedim. Sizin çamur atmak için sayfalar dolusu yazdığınız ve sadece söylemek için araç olarak kullandığınız laf kalabalığını kastederek söyledim o lafı. Sizin için kazanmak için her şey mübah. Türkiye' de Sungard satışı yapan firmanın kendi web sitesine koymadığı OMRI belgesini bile bulur forumdaki insanların kafasını karıştırırsınız. Tarım Bakanlığının Kaolin için böyle bir sertifikasyon mecburiyeti var mı? Yoksa siz yokuş yapmak için mi kullanıyorsunuz. Böyle biz zorunluluk olsa idi Sunguard satan firma bu belgesini web sitesine koyardı. Hatta zorunluluk olmasa bile pazarlama argümanı olarak koyardı. Çünki sizin kanserojen dediğiniz bu ürünün ham ve kırmızı renkli olanı Anadolu' da yıllarca höllük olarak çocukların kundağında kullanıldı ve türkülere konu oldu.

Birde Sungard ile Surround aynı firmamı diye merak etmiştim ama bilen birisi cevap vermedi. Çünki Sungard' ın web sitesine girip baktığınızda tüm broşürler Surround' a ait. Herhalde kendi literatürlerini oluşturamamışlar. Belki OMRI belgeleri de ortaktır.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön