View Single Post
Eski 04-07-2011, 14:04   #385
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Sarıcan, Uzak Bahçeler üyelerinden ne bekliyordunuz? Uzak bahçeler bir çete mi? Yoksa bir ltd. şti'ye özdeş mi? İlginç bir tesadüf, uzak bakçeler de benim fikrim. Hala da öyle, temel prensipleri itibarıyla gerçekleştirilebilir ve ihtiyaç duyulan bir şeydir. Zaman her şeyi olgunlaştırıyor. Neyse mevzu bu değil.

Evet, konu kaolin. 3 yıl önce pestisit alternatifi olarak ortaya atıp denediğim, her aşamasını büyük bir heyecanla, arkasındaki literatürü hiç gözden ayırmayarak paylaştığım kaolin. Bugün binlerce insan pestisit yerine kaolin kullanmaya çalışıyor ya da kullanmak niyetinde.

Geçen yıldan buyana kaolin gibi kullandırılmak üzere piyasaya çıkmış kaç ürün var biliyor musunuz? Neden bu ürünler daha önce yoktu? Oysa şimdilerde "biz bunu ezelden beridir bilirdik, kullanırdık, zaten de en iyisini biz biliriz, bilim de neymiş, mevcut araştırmalar zaten satılmış bilim adamları tarafından yapılmış" söylemlerini duyuyoruz. Hem de ürünleri standarda uymayan bir çok satıcıdan.

Her ne kadar siz de bu işin literatürüne laf-ı güzaf dediyseniz de, ar-ge'ciydiniz, araştırmaya, ölçüme, vs. kıymet veriyor olmalısınız.

Bakın mesajınızda sunguard'ı sorgulamışsınız hemen. Sunguard'dan ürün aldıysanız, satanlardan isterseniz, istediğiniz bilgiyi belgeyi gönderirler. Bana gönderdiler. OMRI'sini sorguluyorsunuz, güzel, tabii ki sorgulayacaksınız. Sorun firmasına, olmadı Amerikaya sorun. Para verdiğim şeylere ben öyle yapıyorum.

Peki, belki on keredir yazdım burada, ürün spek'i olarak bir litresine 315gr denen ürün 580gr çıktı bu nedir diye sorulduğunda, sizin de aklınıza gelmiyor mu bunun anlamı ve adı nedir diye? Manipülasyon sevmem demiştiniz, şurada ticari kaygılarla manipülasyon yapılmış demişim, bunu da makul karşılamışsınız? Neden, bir şeyin mensubu olduğunuz için mi? O zaman siz de ortak olmuyor musunuz buna?

Bu kadar mensubu iseniz ve ilgili şirket ve ürününü sahipleniyorsanız bari siz açıklayın. Sitesinde litresi 315gr yazarken, sahibinin 290gr.dır diye e-posta gönderdiği ürün neredeyse iki misli ağır çıktı. Standart ürünlere göre göre iki misli. Ama ağır olması birim gr'daki malzeme miktarını arttırmıyor. Ar-ge'ci olduğunuza göre az buçuk bir anlamı vardır sizin için. Kilosu 2 liradan satılıyor bu ürün. O zaman sormak lazım, uzak bahçelerin çiftçiden kazanmak gibi bir amacı mı vardı? Yanlışı görmek yerine başka şey yaptığınıza göre siz bunun neresindesiniz diye de aklıma gelir.

Bir sene önce ticari olmayan bir şekilde bir başlangıç ürünü ortaya çıktığında görünür eleştirileri de söyleyerek herkes teşvik etti. Bekledik ki, olması gereken iyi bir ürün çıkar diye, olmadı nedense. Sonunda, doğru düzgünü, çok iyi fiyatla bulmak yine bana düştü. Neden? Şimdi kim kazandı, kim kaybetti? Çiftçi kazandı mı? Evet, literatürdekine çok yakın bir ürün çok iyi fiyatla var. Kim kaybetti? Amacı uzak bahçelerin samimi, kâr amacı gütmeyen, üreticiyle tüketici biribirine yakınlaştırma girişimi mi? Hayır, ona da bir şey olmaz. Fakat bunu yanlış anlayıp başka bir şekle sokmaya çalışanlar kaybetti malesef.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön