View Single Post
Eski 04-07-2011, 12:40   #383
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
3. Uzak Bahçelerin Yakın Dövüşleri

Ben bu tartışmalar ilk başladığında olaya müdahil olamak istedim ama Uzak Bahçeler üyelerinden ses gelmeyince yazmayı bırakmıştım. Bu tartışmalarda size garip gelen bir şeyler yok mu?

Olay kaolin tartışması değildir. Tartışmaya ilk müdahil olduğumda da yazmıştım. Tartışmanın anafikri Sun-Shader temelinde Sn. acemi_caylak' ın Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği (Dövüşü) insiyatifi içinde almaya başladığı öncülük vasfının yıpratılması operasyonudur.

En azından benim kişisel gözlemim budur ve bazılarınıza taraflı da gelebilir. Haklıda olabilirsiniz. Çünki Sevgili acemi_caylak' ı yakından tanıdım ve ekonomik ihtiraslar peşinde insanları kanser edecek kadar zalim biri olmadığını yakından biliyorum.

Kaolinle ilgimde tamamen bu sayfalardaki tartışılanlar ve internetten okuduğum kadarıyladır. Çünki uygulayacak bir bahçem yok. Kanseri yaşamış biri olarak kanser konusunda da oldukça hassasımdır. Bu yüzden bu konuda taraf olmam mümkün değildir ama Kaolin tartışmasında işi bu yöne doğru çekiştirmek biraz zorlama destek olarak geliyor.

Türkiyede Sunguard kaolini satan orfeteknik firmasının http://www.orfeteknik.com.tr/surround.htm web sitesine girip baktığımda hiç bir belgeye rastlamadım. Hatta ürün ismi Sunguard olmasına rağmen dökümanların tamamı Surround firmasına ait broşür ve dökümanlarla dolu. Fakat ürünlerle ilgili hiçbir OMRI belgesi de yok. Bu iki marka aynı firmaya mı ait ki aynı broşürleri kullanmışlar? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa memnun olurum. Sn. meyvelitepe' nin mesajındaki OMRI belgeli Sunguard ile bu web sitesindeki Sunguard aynı ürün mü?

Uzak Bahçeler üyelerinden bu ürünü uygulayan arkadaşların ürünle ilgili deneyimleri paylaşmamalarını ve bu konuya yazmamalarını hayretle izliyorum. En azından konuya benden daha çok vakıflar ve en az iki ayrı ürünü yakından görme ve uygulamış olma şansına sahipler. Uygulama sonuçlarını ve elde ettikleri başarıları merakla bekleyeceğim.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön