View Single Post
Eski 03-07-2011, 23:39   #380
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Burada Meyvelitepe, tarafsız bir tüketici olarak sorguladığını söylüyor ki, hani "anneme reklamcı olduğumu söylemeyin" durumları var. Dikkatli okurlar olayın farkındadır diye düşünüyorum. Bugüne kadar gelinen noktayı özetlersek:

1- Sadece kaolin değil, bütün inert tozlar (kaolin, kalsiyum karbonat, kalsiyum hidroksit, isli silis, diyatomit vb.) kullanılabilir. Hatta köyümüzdeki "havara taşı"nı çekiçle ezip harman savurur gibi savurup ince parçacıkları bir bezin üstünde toplayıp sonra üzümlerine serpeleyen cingöz dede gibi. Hani bu ürün kanserojen falanda değildir. Pekmez yapımında kullanılır. Hepsinin farklı seviyede ultraviyole ve infrared ışınları yansıtma özelliği vardır ve böcek engelleyiciliğe gelince, en iyisi diyatomittir.

2- Sadece kalsine değil, her türlü kaolin kullanılabilir. Örneğin Cocoon. Hem de halis muhlis OMRI sertifikası var.

3- Kalsine kaolinin kanserojen olduğuna dair bir bilgi literatürde yok. En azından ben bulamadım. Silisyum dioksitin kanserojen etkisi madenler, tünel inşaatları ve kot taşlama gibi yoğun toza maruz kalan işçilerde görülür. Ki UBYİ üyelerinin ve forumda bir çok kişinin kullandığı zeolit (klinoptilolit) kaolinden daha fazla kanserojen silisyum dioksit içerir.

4- Parçacık yapısına gelince, bu fotosentezle değil, parçacığın uygulandığı madde üzerinde tutunması ile ilgilidir. Örneğin 5.5 mikronluk parçacığın tutunma katsayısı 0.8 birim ise, 2.5 mikronluk parçacığın tutunma katsayısı 1.0 birimdir. Buna literatürde "tenacity coeffcient" denir. Yani 5.5 mikronluk ürünün fiyatı 1 lira ise diğeri en fazla 1.2 lira olmalı.

5- Sertfika tabi ki olmalı. Ama çok daha önceden beri piyasa da olanlarında bu sertifikaları olmalı diye düşünüyorum. Yoksa zaten kötülenen üründe bu sertfikayı almadan piyasada var olamaz.


Düzenleyen acemi_caylak : 10-07-2011 saat 12:40
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön