View Single Post
Eski 03-07-2011, 22:40   #370
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sn.Soilless, haklısınız. Fakat gelinen durum itibarıyla çok da uygunsuz değil. İlk uygulama örneğinde mısır nişastası gibi saçma bir şey kullanmışken diğerleri kimbilir nedir

Buradan çıkarılacak şey şu olmalı. Rengi beyaz, inceliğini duyumsayamayacağımız kadar küçük parçacıklara sahip neyi yapraklara atarsanız böyle görüntüler elde edilebilir. Bu hiç bir şey ifade etmez. Mısır nişastası dışında, bazı diğer örneklerde de hayli saçma malzemeler var.

Oysa parçacık film teknolojisi, belli optik özelliklerde, belli parçacık büyüklüğünde standartları net olarak belirlenmiş inert kaolinin bitkiler üzerinde yine belli özelliklerde film oluşturulması prensibine dayanır. Bu konuda yararlanıp örnek alacağımız, doğrudan ihtiyaçlarımız ile karşılaştırabileceğimiz, yeterince güvenilir ve raporlanmış çok fazla olay var. Onların detaylarına girerek karşılaştığımız problemlerin çözümlerini aramalıyız ki, 13 sayfalık başlıkta çok nadir var bunlar.

Oysa, işin standartlanını hiçe sayıp ticari ve "show business" temelli şeylere odaklanırsak bunların hepsini kaçırırız. Bunu anlatmanın bir yolu olarak belki biraz absürd ama etkili olduğunu kabul etmek gerekir.

Elbette, Parçacık Film Teknolojisi dışında başka teknikler ve bunlarla ilgili başka malzemeler de var. Bunlar da zaman içinde ve elde edilebilirlikleri çerçevesinde denenip uygun başlıklarda paylaşılmalıdır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön