View Single Post
Eski 03-07-2011, 21:35   #368
zafersu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster


Resim hemen uygulama sonrasını gösteriyordu. Sorumuz bu yapraktaki uygulamada ne kullanıldı?

Başlığın bir çok üye tarafından takip edildiğini biliyorum. Fakat hiç cevap gelmedi. Evet, kabul edelim ki soru da kolay değildi.

Uygulama sonrası resimler, iyi bir partikül film kaplamasında ölçü olabilir mi? Bu resimlere bakararak neyi anlayıp nasıl yorumlayabiliriz?

Oysa film kaplamaları için söylenebilir tek şey, doğru ürünü, doğru dozajda, doğru ve ölçekli bir yayıcı yapıştırıcı ile sis gibi uygula. Uygulama sonucu iyi bir film oluşup oluşmadığı en erken 3-4 gün sonra belli olur. O zaman da ağaçlardaki beyazlık değil, yapraklardaki durum önemlidir. Yakından kontrol edilmelidir. Zira iyi bir filmin kalınlığı 2-3 mikron seviyesindedir ve öyle çok fazla belirgin bir renk vermez. Filmin homojen olması ve sürekliliği önemlidir.

Görüldüğü gibi 6 farklı malzeme, aynı tarzda ve benzer dozlarda uygulandığında pek bir fark yok. Olması da beklenmez zaten. Sizleri bilmem, kaplama şekli bakımından en güzeli bir numaralı yapraktı.

Bir numaralı yaprakta uygulanan malzeme mısır nişastasıdır.

3 numaralı yaprakda çok güzel bir dağılım gördüğümü söylemiştim. Aynı soruyu üç nolu yaprak için tekrarlayayım. O yaprakta sizce hangi malzeme kullanılmıştır?
Yeğenimin bebe iken kullandığı pişik putrası!

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön