View Single Post
Eski 03-07-2011, 20:45   #364
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Arkadaşlar konu kaolin olunca elbette bir kullanıcısı, doğal yetiştiricilikteki önemini ve yaygınlaşmasını teşfik eden bir üretici olarak başından beri yazışmaları ilgiyle izliyorum.

Aliağa da ki arkadaşlarla konu belli bir yere gelene kadar da katılmama, izleme kararı almıştık.

Öncelikle şunu itiraf etmeliyim ki sun shader bir vasileyle bir araya geldiğimizde üretiminin ülkemizde de uygun fiyatlara yapılıp yapılamayacağını konuşurken ‘’ Ensar bey bunu yaparsan sen yaparsın dediğimiz, birazda üretimi konusunda kendisini teşvik ettiğimiz, İlk ürünü ağaçlarımızda kontrollü olarak deneyelim sonrasında görünen, tavsiye edilen eksikliklerini zaman içinde tamamlarız dediğimiz bir ürün. Ticari boyut kazanmadan önce çıkan ilk ürünün üzerinde bir dizi çalışma yaptıklarını da biliyorum. Bundan sonraki detayları elbetteki kendilerindedir.

En kaliteli kaolinin en uygun fiyata temin edilmesi , bu konuda üretici firmaların sayısının artması ve rekabet ortamı, aynı zamanda gelişmeyide sağlayıp, tarımın lehine olacağını düşünüyorum.

Bir diğer konu, Ensar beyin benden teyit etmemi istediği ; kendisinin yaklaşık iki ay önce bir konuşmamızda 500. Mesajından sonra artık forumda yazmıyacağını belirtmesiydi. Bu konunun önemi ve sebebi elbetteki kendisindedir.

Ürünün site yararına ücretsiz dağıtımının yapılmasının teklif edilmesini ise iyi niyetli, talihsiz bir açıklama olarak görüyorum.

Asıl konulara gelecek olursak; doğal/organik yetiştiricilikte kullanabileceğimiz bir çok gübre olmasına rağmen iş zararlılarla mücadeleye geldiğinde Kaolin (insect repellent-kaçırıcı) olarak açık ara öne çıkıyor. En azında şu an için fazla da bilinen bir alternatifi bulunmuyor. Güneş yanıklığına karşı önceden beri bilinen kullanımını bir kenara bırakacak olursak zararlılara karşı kullanımı hızla artmakta, gelecekte ulaşacağı pazar payının ise bir çoğumuzun tahmin bile edemiyeceği boyutlara ulaşacağını umuyorum. Bu pazar payı içinde bir çok uygunsuz ürünlerinde ortaya çıkacağı bir aşikar. Bu noktada sn Meyvelitepenin kaygılarına tamamen katılıyorum.

Sorgulanan herhangi bir Konuda önce o firma açıklasından ziyade bak önce ben açıkladım denmesi çok daha önemli.

Önem verdiğim bir diğer husus, bir vesileyle kaolini kullanmak isteyen, dolayısıyla da doğal üretime başlayacak olan üreticiye hayal kırıklığı yaşatmadan bu şansın çok iyi değerlendirilip, yola doğru evsaflı, standardı yakalamış ürünlerle devam edilmesi ve kullanıcının ürün seçiminde bilinçlendirilmesidir.

Kaolinin kullanımın gündemde olduğu şu günlerde şu an için onun üzerinde olduğu söylenen ve gelecekte ortaya çıkacak ürünlerin gerçek anlamda sorgulanması için önceki mesajlarda belirtilen, olması gereken özelliklerin tek tek incelenmesi oldukça önemli.

Rafinasyon ve kalsinasyon işlemini, neticesinde ortaya çıkan özelliklerin iyi bilinip, şüphe varsa tartışılması gerekir.


Düzenleyen Zeytinlibahçe : 04-07-2011 saat 09:13 Neden: ilave-düzeltme
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön