View Single Post
Eski 03-07-2011, 18:54   #362
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Buda bizim sedimentasyon testi. Hani bazılarının hacimleri fazla olduğu için dibe çökelme fazla olması gerekmiyor mu? Solüsyonlar %3 lük. Bardakların 4 saat sonraki hali. Çökelme 5 gün sürmemiş hayret!

3 Numara SunShader, 4 numara Meyvelitepe'nin önerdiği ürünlerden en iyilerden biri, ancak Sabry kaolin değil. Diğerleri incelediğimiz yaklaşık 10'un üzerindeki ürünlerden biri. Hani Meyvelitepe'ye uysun diye 6 tanesini aldık. Marka adı vermek, hukuki sorumluluk gerektirdiği için ürün adı vermiyorum.

Eklenti 230552
Bayağı zahmet çekmişsiniz. Süper bir deney olmuş. Her ne kadar neye göre %3'lük solusyonunu hazırladınız anlaşılmıyor. Benim deneyim, aslolan hacimdir diyordu. Yani sizin ürününüz ağır diye (ki size göre ağır da değil), eşit hacimde daha çok malzeme içermiyor, sadece okkalı çekiyoru gösteriyordu.

Siz de, yazmamışsınız ama ürünleri tartarak yaptınız galiba. O bardaklar 150 gr civarında su alır. Bu durumda her üründen 4,5 gr koymuş olmalısınız, doğru mu?

Bunun sonunda bardakların dibinde eşit miktarlarda çökelti görünüyor. Böylece hacim farkı, yani bir litre malzemenin ağırlığı önemli olmaksızın aynı gramaj aynı miktarda malzemedir diyerek benim iddiamı sizce çürütmüş oluyorsunuz. Bunun da sonucunda, ürününüzü aslında göründüğünden de iki misli daha pahalı satmıyor olduğunuzu ispatlamış oluyorsunuz, değil mi?

Yahu bu testi herkes yapabilir. Elinde hem sunguard hem sunshader olan kimse yok mu?

150ml su koyduğumuz bardaklara, hadi fark varsa iyi görünsün diye 15'er gram malzeme koyalım, iyice karıştırıp bırakalım. 1 saat sonra ve 2 saat sonra ne görüyoruz bakalım. Kendi adıma para verip aldığım için marka da belirtmekte bir mahzur görmem. Üstünde maliye damgası mal cinsi, fiyat ve tutar olan kağıt bana bu hakkı verir.

Bir de, elinde sunshader olanlar, ölçekli bir kabın önce darasını alalım, sonra hava boşluğu kalmadan 1 litre sunshader dolduralım ve tartalım, ne ölçeceğiz? 315 gr mı, 580 gr mı?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön