View Single Post
Eski 02-07-2011, 23:13   #342
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Birde aşağıdaki sözlere bakalım.

Zeytin hastalık ve zararlıları ile doğal mücadele – 299 Nolu Mesaj – 15 Mart 2010'da yayımlanmış.

Hadi Surround'u anladık. OMRI sertifikası var. Ya Sunguard ve Sabry Kaolin'in test belgeleri neden yayımlanmıyor. Meyvelitepe "bana gönderdiler" diyor.
Bunu anlamadım. Sadece Meyvelitepe sizler adına nasıl karar verebilir?
Meyvelitepe tescil kurumu mu? Neden bu belgeler sadece adı geçen üründen isteniyor? Meyvelitepe bu yetkiyi nerden alıyor?
Ne diyeyim biraz komik oldu. Bunu söyleyen bir satıcı. Sattığı ürünün özelliklerini yayınlamayan, sorulduğunda cevap vermeyen, tüketicinin sorduğunu görmezlikten gelen, ben sordum diye ilk defa burada benim ürünüm %95 kaolindir deyip ürünün sitesine bilgi koyan ama 315gr diyen, epey müddet sonra yahu bu 315 gr değil dendiğinde de hiç cevap vermeden alelacele sitede yazılı olanları silen mi soruyor başka ürünlerin analizlerini?

Ben tüketiciyim, aldığım ya da alsam mı diye düşündüğüm bir şeyin ne olduğunu sorarım. Satıcının tüketiciden belge sorduğu da burada görüldü.

Neden bu telaş? Ne olduğu belli, özellikleri iyi ve fiyatı çok ucuz yeni bir rakip çıktı diye mi? "Biz çok ucuzuz, kimse pahalı ürünlere mahküm değil, yerli malıyız, memleket ekonomisi, hem çevreci olcan hem pahalı satcan" gibi pazarlama söylemleri yıkıldı, aslında ürünün çok pahalı olduğu, ne olduğu da belli olmadığı için mi?

Bu arada Sunguard'da OMRI listesinde. AT-80'in de analiz sonuçları sitesinde zaten yayınlanmış durumda (ben sordum diye değil - yalan da çıkmadı). Elimde hem AT-80'in hem de Sunguard'ın ayrıca yazılı içerik ve analiz deklerasyonları da var. Önce sizinkini bir görelim, sonra belki yayınlarım.

Ensar bey, ben boroşürlere bakmam pek. Doğrulayacak başka yayınlar ararım.

Alıntı:
Surround Crop Protectant

Surround protects plants three ways to promote higher yields and more-marketable fruits and vegetables. First, the calcined kaolin particle film of Surround protects fruit against direct sunburn and heat stress damage. Surround can reduce sunburn losses by up to 50%. Second, Surround promotes plant health, which leads to more efficient photosynthesis and higher yields under extreme light and heat growing conditions. And third, carefully timed treatments of Surround reduce insect activity and can delay or even eliminate the need to apply conventional insecticides later. For organic growers, the insect suppression properties of Surround provides a valuable tool in managing insect populations

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön