View Single Post
Eski 02-07-2011, 17:14   #53
HuYSuz
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 80
Vakti zamanında bende bu bitkiden anneme almış ve kısa bir süre sonra filizlenen kısımlardan birinin kurumaya ya da çürümeye (hangisiydi hatırlamıyorum) başlaması yüzünden keselim demiş ve kesmiştik. Tabi o zaman bilmiyorduk durumu ve kestiğimiz yeri mumlamadık.. O gövde ve yanındaki filizlenen kısımda tamamen kurudu sonrasında. O zaman anladık ki o mumu boşa yapmamışlar Tabii iş işten geçmişti artık.

Dikkat ederseniz ana gövdede filizlerin çıkmaya başladığı yerin hemen üstünde kesilmiş ve mumla kaplanmış bir alan var. Eğer o mumlama bozulmuş / dağılmışsa ya da bizim başımıza gelen olayda gibi filizlenmenin olduğu yerde ki çürümeden dolayı hava almışsa, gövdeyide çürütmüş olabilir. Çok uzun zaman geçtiği için tam hatırlayamıyorum fakat gövde oldukça yumuşamıştı sanırım. Seneler geçti diğer gövdedeki filizlenen kısım aldı başını gitti ama küçük olan yani kestiğimiz gövde tamamen kurudu. Süs niyetine duruyor orada şimdi.

12 sene oldu galiba ve boyu 2 metreyi geçti sanırım şuan. O yüzden bizde yine bir kesme işlemi yapsak mı yapmasak mı diye düşünüyoruz.

Filizlerin çıktığı gövdeyle birleşen yeri ve bahsettiğim mumlanmış alanı kontrol edin. Gövdeye de bir bakın yumuşama gibi bir belirti var mı..

Eklenen Resimler
 
HuYSuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön