View Single Post
Eski 30-06-2011, 12:04   #309
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Sevgili Lilium,

Olmayan şeyin belgesi olur mu?

Yayınladığım tabloya bir daha bakalım; formül verileriyle ilgili altında şöyle bir şey yazıyor.

(a) Varsa test raporuna göre yoksa söylenen ya da söylenmeyene göre

Bu ürün ile ilgili, ürünün rafine ve kalsine olduğunun yazılı olduğu bir şey gördünüz mü? Böyle bir şey söylenmiş mi?

Dün gece yarısına kadar ürünün sitesinde ürünün kimyasal ve fiziksel durumu ile ilgili bunlar yazıyordu;

Alıntı:
SiO2: %56 ± 2.5
Al2O3: %39 ± 1.2
Fe2O3: %0.7 ± 0.15
TiO2: %0.4± 0.05
Özgül ağırlık. 2.6
Beyazlık: 90 ± 3 (El Repho)
Bulk Density: 315 ± 35
Nem: % 0.7 (max %1)
Tane Boyutu: Min % 50 ± 2 -2 µ, min % 90 ± 2 -5 µ, min 95 ± 3 -10 µ
pH: 6.5 ± 2
Burada görüyormusunuz rafine ve kalsine gibi bir laf?

Hoş, şimdi hiç biri yok. Silinmiş. Ne şimdi, ne de daha öncede rafine ve kalsine edildiği yazılı değildi. Buna karşın bulk density değeri olarak 315 ± 35 yazılıydı. Dün geceki tartışmalarda bu rakamın doğru olmadığını belirtince sitedeki bu bilgiler silindi birden, sizce neden olabilir? Neden yazılan rakam doğru değildi? Bu rakam doğru değilken başka hangi rakam ya da bilgiler doğru idi? Buradaki bilgiler, okuyanlar ürün hakkında bilgilensin diye değil midir? Neden silindi? Belki ben yanlış ölçmüşümdü?

Kalsine ürün konusunda epey tecrübem oluştu. Hemen belli oluyor. Buna rağmen kalsine edilmiş ise de diğerlerinin yapısal özelliklerini göstermiyor. Zaten de öyle bir spek belirtilmemiş. Rafine edilen gözle anlaşılmaz. Başka bilgilere ihtiyaç var. Önemli bir prosestir. Rafine ürün satan ilk önce belirtir bunu. Rafinasyon sonunda kalan metal analizleri vb. belgelenir. Siz böyle bir belge gördünüz mü? Müşteri olarak ben mi analiz yaptırıp anlamalıyım?

Bu arada tebrikler, kova çok güzel boşalmış. Siz ürünü kaç liradan satın aldınız bilmiyorum. Bu ağırlık meselesi, çok ucuz olduğu iddia edilen ürünün bana göre, aslında epeyce pahalı olduğunu, hatta "çok pahalı" olarak nitelenenlerden de pahalı olduğunu ortaya çıkardı. Bunun yanı sıra, ispatlı belgeli ve gerçekten ucuz başka bir ürünün ortaya çıkması da işleri biraz karıştırdı galiba.

Biraz daha eskiye gidelim. Kendiliğinden ürünle ilgili bilgi verilmemiş, kabul, fakat bir çok kere sorulmuş, bunlara ya hiç yanıt verilmemiş, ya da alakasız veya kaçamak cevap verilmiş. Yani yanıt vermekten kaçınılmış.

Alıntı:

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn.acemi_caylak, piyasadaki diğer ürünler tıpkı SunShader gibi derken diğer ürünler ile %95'lik ürünleri kastediyorsanız, geçenlerde başka bir başlıkta SunShader ürününüzün içindeki diğer mineralleri ve bunların oranlarını sormuştum. Sağolsun, Ensar bey telefonla diğer 3 mineralin isimlerini söyledi ama oranlarını söylemedi. Artık ticari bir ürün olarak piyasada olduğuna göre kaolin harici mineraller, ağır metal, nem, diğer fiziksel özellikleri dahil bir analiz raporu vardır herhalde. Ürün için hazırladığınız web sayfasında herhangi bir bilgi görememiştim, rica etsek burada yayınlayabilirmisiniz?

Sormuşken, yukarıda bir mesajda titanyum dioksit'ten bahsetmişsiniz. Bunu da ürüne standart olarak mı katıyorsunuz, bir kerelik bir uygulama mıydı?


Sayın Meyvelitepe,

SunShader %95 kaolin + %5 diğer minerallerden oluşmakta. %95 kaolinin özellikleri ise aşağıdaki gibidir.

Özgül Ağırlık: 2.6
Beyazlık: 93 (El Repho)
Nem: % 0.7 (max %1)
Tane Boyutu: Min % 50 0-2 µ ve Min % 99 -5 µ
Göremediğiniz gibi burada da yok. Yani söylenmemiş.

Buna rağmen bir yerde vardıydı da benim gözümden kaçmış ise;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
#266 nolu mesajda yayınladığım final tabloda belirtilen bazı rakamlar daha önce bazı ürünler için söylenip yazılan spesifikasyon, ucuzluk vb. şeylere hiç uymuyor.

Bunlarla ile ilgili herhangi bir maddi hata, itiraz ya da soru var mı? Hata yaptı isem memnuniyetle ve özür de dileyerek düzeltirim (forum ortamıdır, özüre gerek yok demem yani).
Bu mesajım hâla geçerlidir.

Öte yandan bakın, ürünün sitesinde;
Alıntı:
Sun-Shader içeriğindeki kaolin, uygulandığı bitki yüzeyinde ince ve yansıtıcı bir film tabakası olutşurarak güneş ışınlarını yansıtır ve yaprak ve meyve üzerindeki sıcaklığın düşmesine neden olur. Değişik bölge ve iklim koşullarına göre bu düşüş miktarı 8 ⁰C ile 12 ⁰C arasında değişmektedir. Bu düşüş sonucu, bitkiler güneşin yakıcı etkilerinden korunur ve bitkinin gün içerisinde fotosentez yapma süresinde artış gerçekleşir. Yapılan araştırmalar fotosentez yapma miktarında %35 – %40 oranında bir artış olduğunu göstermektedir.
yazıyor (bunlar da silinirmi bilmem). Burada verilen rakamlarla ilgili herhangi bir deney, sonuç vb. gördünüz mü? Neye dayanarak verilmiş? Yeri gelince hiçe sayılan, değersiz bilimsel deney ve makalelere göre mi? Değil ise, nerede bu ölçümler?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön