View Single Post
Eski 28-06-2011, 11:46   #3
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Bu tekniği annemin bir arkadaşından öğrenmiştim. Şu an pazar günlerimizin demirbaşı oldu.
Tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.


Ben yarı yarıya süt ve su kullanıyorum. Tamamını sütle yaptığım da oluyor ama o bana biraz fazla kremalı geliyor, biraz ağır buluyorum.
2 kişilik yaptığımızı düşünelim. Bir fincan süt, bir fincan suyu cezveye koyup kaynaması için ocağa koyuyoruz. Yalnız ölçü alırken fincanları tamamen doldurmayın ki köpük için yer kalsın.

Name:  DSC_0683.jpg
Views: 37824
Size:  13.5 KB


Bir adet küçük su şişesine fincan başına 1.5 tepeleme çay kaşığı kadar kahve ve 2 çay kaşığı kadar da şeker koyuyoruz. Şeker oranı değişebilir ama çok az da olsa koymanızı öneririm, köpürmeye faydası oluyor sanırım. Kahve olarak standart ve gold Nescafe'yi denedim, ikisiyle de oluyor. Tchibo'nun kahvesi de çok başarılı.

Name:  DSC_0684.jpg
Views: 37626
Size:  24.2 KB


Şişenin içine çok az, bir parmak yüksekliğinde SOĞUK su ekliyoruz.
(Suyun soğuk olması çok önemli. Kazara ilk seferinde sıcak suyla yaptım, şişeyi açar açmaz etrafa öyle bir saçıldı ki mutfakta tüm yerler, dolaplar battı.)

Name:  DSC_0686.jpg
Views: 37267
Size:  26.0 KB


Şişenin kapağını kapatıp 30 sn kadar çalkalıyoruz, köpürüyor. Bu işlemi cezvedeki süt kaynadığında ya da kaynamak üzereyken yaparsanız iyi olur çünkü bekleyince sönebilir.

Name:  DSC_0688.jpg
Views: 37135
Size:  18.8 KB


Sütü fincanlara koyup üstüne de şişeden kahveli köpüğümüzü ekliyoruz.

Name:  DSC_0690.jpg
Views: 41857
Size:  28.9 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön