View Single Post
Eski 27-06-2011, 11:54   #1209
cagatayc78
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 104
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
Kamkatım için yardım istiyorum sizlerden,yapraklarını döküyor yeni sürgünleride yok. Kurumasını istemiyorum onun için ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.
1-kumkuatı bahçenize yeni mi diktiniz eğer yeni diktiyseniz yer değişiminden strese girip yapraklarını dökmeye başlamış olabilir,turunçgillerin hemen hepsi yer değişiminden hoşlanmaz yer değiştirirse hemen yapraklarını döker taaki yeni yerine alışıp beğenene kadar, sulamaya bakıma devam edin,toprağına biraz vitamin verin kendini toparlar eğer tabii güneşide iyi görüyorsa, sıvı suya karıştırılan gübreler,özel vitamin çubukları ve dozajını iyi ayarlamak kaydıyla organik güre var dikkatlice bir deneyin isterseniz.
dökülen yapraklarından bir ikisini çevrenizdeki ziraatçilerden,fidancılardan birine gösterirseniz onlar size bir iki vitamin takviyeside önerebilirler.

2-bir zararlı musallat olmuş olabilir,ağaç yapraklarında dallarında beyazlıklar varmı? varsa bunun için yeni dökülen yapraklarından üzerinde beyazlığın veya zararlının olduğu bir ikisini alıp bir çiçek ilaç satıcısına veya fidancıya götürün gerekli ilacı hemen onlar tespit edip veriyorlar.
yok eğer organikliği zarar görür diyorsanız o zaman yine fidancılarda sabun bazlı ilaçlar var zararsız onları kullanın.
yine kesin garanti veremem ama doğal bazı ilaçları evde yapabilirsiniz. şu foruma bir bakın (ancak alkollü yöntem için dikkat edin zira ayarı tuturmak zordur,pek çok bitki alkolden hoşlanmaz o sebeple alkollü yöntemi iyi bilmiyorsanız pek denemeyin)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21541
yine mümkünse bu ilaçları ya sabahın erken saatleri veya akşama doğru,güneş ışınları ağacın üzerinde değilken kullanın sıcak güneşte yapılan ilaçlamalarda sıvı ağaç yapraklarına gelince mercek etkisi yapıp yaprakların yanması ve ağacın ölümüne bile neden olabilir.

3-Buna ilaveten eğer bu kumkuatı ankara gibi bir yerde direk bahçeye dikmişseniz hele hele poncrius trifoliata türü üstüne aşılama yapılmamış bir kumkuatsa büyük bir hata içine düşmüş olabilirsiniz.ankarada tarihi boyunca -21li ekstrem ısılara rastlanmıştır ekstrem ısı olmasa bile -15li kış ısıları ankarada geceleri her yıl 2-3 kere görülür aşısız bir kumkuat -10 derecelik ısıya dayanır (meiwa ve nagami cinsleri) (hadi kışın iyi bir gübreleme v.s olsun yinede tehlike söz konusu) bu durumda kumkuatınız eğer önlem almazsanız yaşasa bile bu kışı atlatamayabilir. o sebeple kışın korumaya almanızı,mümkünse saksıda pencereye doğru evin içinde güneş gören bir yere yerleştirmenizi tavsiye ederim.saygılarımla.
http://www.dmi.gov.tr/veridegerlendi....aspx?m=ANKARA

cagatayc78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön