View Single Post
Eski 26-06-2011, 15:32   #10
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Sayın Soberman, kendinize haksızlık etmeyin lutfen, kimbilir benim gibi kac kisi tariflerinizden yararlanmakta. Laf kalabalığına gelince o konuda kendimden pek muzdaribim. Doğuştan çok konuşan biri olduğumdan olmalı, oldukça uzun yazıyorum . Ağaçlar Net Forumda bile, değişik başlıklar altında ayni şeyleri defalarca yazmış olduğumu görüyorum.
Paşa ve Breville'in sizin yüzünüzü kara çıkaracaklarını hiç sanmıyorum. Ekmek konusunda
sizin hata yapmanız pek olası görünmüyor.
Kabarmayan ekşi maya ekmeğimi çöpe atmak yerine dilimleyip fırınladım peksimet oldu. Instant maya ve Sinbo 2. no.lu programda, 900 gr lık kefirli ekmekten çok memnun olduğumdan ekmek yapmaya onunla devam edeceğim.
Son hamurdan da maya ayırdım, buzdolabımda hâlâ eksi maya var, ama onu ekmek yapmakta kullanmayı düşünmüyorum.
Agaclar Net de bir kac kez yazmış olabilirim: Tire'yi arayıp sordugumda; orada, daha önceleri ev fırınlarında ev ekmeği yapmış hanımlar, ekşi mayanın evlerde ekmekte değil, yerel ağızda "pisi pisi" denilen yağda kızartılarak pişirilen "bişi" yapmakta kullanıldığını söylemişlerdi. "Ekmeği "bitik" olur, kabarmaz." dediler.
Son denememden sonra, evde doğal maya üretip (ekşi veya nohut) onunla ekmek yapma çabasından vazgeçiyorum.
Tatil dönüşü sizden gelecek ekmek fotograflarının yine değme ekmek fırınlarını kıskandıracak tablolar gibi olacağını şimdiden tahmin edebiliyorum. Öyle olmazsa sorun sizden değil herhangi bir aksilikten kaynaklanacaktır, dilerim hic bir aksilik olmaz.
Hoşçakalın.


Düzenleyen s.toprak : 26-06-2011 saat 15:36 Neden: Düzeltme
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön