View Single Post
Eski 23-06-2011, 16:09   #2
s.toprak
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Efendim, paşayı görünce "bu paşaların paşası olmuş" dedim, Bölünmüş cevizliyi görünce; "haşşöle, taze ekmek böyle bölünür" dedim amma bir yandan da pek imrendim.

Topan ekmeğe gelince, "Soberman, bizim gibi topan deyip durur emme, o profesyonel ekmekci olmuş ki" dedim, yine imrendim. Buz dolabında, beslenmis, katıca ekşi mayam vardı. Eh biraz daha ekmeğim de var, "makinede ekşi maya ile yoğrulmayan ekmeği denemenin zamanıdır." dedim.

Once 11.00 de mayamı sulandırdım, karıştırdım, biraz önce baktım kabarmış, tahta spatulamla karıştırınca paşaya benzeyiverdi. Geldim, gittim, durdum, bir bardak ( cup) tam un ekledim az da su. Yine ustunu borcam kapağı ile örttüm. Paşa'nın ekmeği makinede yapılmamış. Benim paşa ekmeğim deneme yanılma metodu ile olursa olacak. Gece durumuna bakacağım, bir ya da iki kez daha çoğaltacağım.( Bizde üretmek derler, maya üretilir.) Sonuncu beklemesi makinenin kazanında gerçekleşecek.

Sabah 10- 11 gibi makinede pişirmeye başlayacağımı düşünüyorum, henuz fırın programı var mı varsa nerede bakmadım.Elbette vardır bir kolaylığı. Olursa olacak, olmaz ise canımız sağ olacak.

Son karıştırmada kefir eklersem belki yine daha iyi olacak. Makine ( inşallah)yogurmayacağı için
Cevizler çok minik parçalara ayrılmayacak, susam çörek otu da üzerini süsleyecek. Amin.


Düzenleyen s.toprak : 23-06-2011 saat 16:15 Neden: Düzeltme yapıldı.
s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön