View Single Post
Eski 23-06-2011, 09:27   #15
Koray ERKAN
Ağaçsever

Koray ERKAN's Avatar

Giriş Tarihi: 24-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi refiye Mesajı Göster
ne kadar güzeller hepsi bir harika... özenle bakıldıkları belli... sarı küpeliyi ilk defa gördüm bayıldım... yetiştirmeyi hiç beceremediğim ve heralde beceremeyeceğim menekşeler de bir harika.. bu arada sormak istediğim dikkatimi çeken birşey var... hepsinin çiçekleri dalları ıslak. fısfıslıyormusunuz. ben sadece saksıyı suluyorum mesela.kusura bakmayın yanlışta anlamayın gerçekten bilmediğimden soruyorum.
Sayın refiye

görüşleriniz için teşekkür ederim, aslında her çiçeğin bir püf noktası var, mesela küpeliler demir içerikli toprak ve bol su seviyor, küpelilere çayın kalanını dökerek demir ihtiyacını karşılıyorum, küpelileri her gün sulamak gerekiyor ben hem suluyorum hemde serinlesinler diye fısfıs yapıyorum, resimleride fısfıs tan hemen sonra çekince görsel olarak güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Menekşeler ise küpelilerin tam tersine yapraklarına su deymesini hiç sevmiyor onlarada gün aşırı saksı tabaklarından su veriyorum ve hafta da bir sulama suyuna çiçek coşturan ilave ediyorum bu şekilde hallerinden memnun kalıyorlar. sorularınızı kesinlikle kusur olarak algılamayın, cevap vermek, çiçeklerden konuşmak benim için mutluluk.

saygılarımla,

Koray ERKAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön