View Single Post
Eski 08-03-2007, 10:46   #5
e_ferah
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-02-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Bir ay sonra tekrar merhaba,
Yazdıklarınızı uygulamaya çalıştım (fungusit dışında) fakat bitki ne yazık ki daha da kötüleşti. Ben de gözümü karartarak köklenmesi için suya koydum. Suyun içine birkaç damla oksijenli su eklemeyi de ihmal etmedim. Bir ay sonra geldiğim durumu aşağıda görebilirsiniz (şk 1).
Sorularım:
1. Bu kadar köklenme yeterli midir (şk 2)? Bitkiyi artık toprağa dikebilir miyim yoksa biraz daha mı köklenmesini beklemeli miyim?
2. Sapın üstünde köke benzemeyen birtakım beyaz, sert, köpüğe benzer oluşumlar var (şk 3). Bunlar nedir? Hastalık göstergesi midir? Yoksa bitkinin bir parçası mıdır?
3. Bitkinin bir de küçük sürgünü vardı fakat köklerin çürümesi sonucu ana bitkiyle bağlantısını kaybetmişti. Onu da ayrıca bir kavanoza koydum (şk 4). Bu parça sadece alttan minicik bir kök verdi (şk 5). Bu kısmı ekmeli miyim yoksa daha köklenmesini mi bekleyeyim?
4. Bir de, resimden ne kadar anlaşılıyor bilemiyorum (şk 5) ama dip kısmının çevresinde suda asılı halde duran ne olduğunu tanımlayamayacağım bir şeyler var. Bu kısma da oksijenli su damlatmıştım ama acaba çürüyecek mi? Yoksa bitkinin zehirli olduğu söylenen özsuyu mudur bu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Eklenen Resimler
     
e_ferah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön