Konu: Böcek Unu
View Single Post
Eski 20-06-2011, 20:16   #5
GokTurco
Yeni Üye
 
GokTurco's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşım GokTurco; Yenilikçi bir araştıma içindeki çalışmalarınızı desteklemek adına bu konuda dikkat çekiçi olarak tarımsal faaliyetler zararlılarla mücedele kapsamında birçok kimyasal kullanımları ile sizin tuzaklarınıza yakalanan bu böceklerin vücüt yapılarında zehir kalıntılarını araştırma yapmalısınız.

Bir kereliğinede olsa bu tür analizlerin masraflarını göze alıp bu böceklerin beslenmeleri sırasında çevredeki bitkilere uygulanmış kimyasallardan vücütlarında ne miktarlarda bulundukları hakkında fikir edinmelisiniz.

Hertürlü zararlı, böceklerın vücut yapılarında bulunsada bunlar toprak içi uygulamalarda elimine edilebilir, kanısındaım lakin kimyasalların etkilerini ortadan kaldırmak zor bir işlem gerektirmektedir, sevgilerimle başarılar dilerim
Evet dediklerinizde haklısınız, bahsettikleriniz de benim de aklımdan geçmedi değil doğrusu. Ben sinekleri öldürürken herhangi bir kimyasal kullanmasam da belediyenin belirli zamanlarda kamyonet ile yaptığı ilaçlamalardan bünyelerinde muhakkak kalıntılar oluyordur. O gazlar bahçemize de nüfuz ediyor tabii.

Gerekli analizleri yaptırıp bahçedeki başarım oranını test ettikten sonra üretimi arttırma çalışmalarına da başlarım.

Doğada herşey geri dönüşmeli politikamız.

GokTurco Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön