View Single Post
Eski 08-03-2007, 09:16   #46
Sergüzen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pearls Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar

Ben yeni üyelerdenim, sitenin işleyişini yavaş yavaş öğreniyorum. Öncelikle ilgilendiğim konulardaki yazışmaları okuyorum.
Sanırım ben buralardan kaçıp gitmek için bir adım atmış olanlara dahilim.
Çanakkale'nin bir köyünde bahçeli bir ev aldım ve 4 sene sonra temelli orada yaşayacağım. Bugünlerde acil bir bilgiye ihtiyacım var. Kuyu açtırmak istiyorum. Bir mühendislik şirketinden fiyat aldım. Dalgıç pompa ile çalışaçak bir kuyu açmak için fiyat verdiler. Sanırım başka çeşit kuyular da açılabiliyor. Yani kısaca kuyu açmak ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. Konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
teşekkürler
inci
Sayın Pearls

Yeraltı sularının hepsi devletin(DSİ) zimmetinde.Kuyu açmak için resmi makamlardan izin gerekiyor.Diyelim bu izini aldınız,kuyunuza bir sayaç takıyorlar ve bu sayaç üzerinden sizin suyunuzdan ücret alıyorlar.Kuyunuzun bulunduğu yere göre de; birde atık su parası alıyorlar.Kuyu işini yakından bildiğim için ve de yaşadığım için bunları size yazıyorum.Benim önerim, resmi makamlara haber vermeden kendi olanaklarınız ile (kuyu açan firmalar aracılığı ile) bir kuyu açmanız.Bugün Türkiyede kullanılan kuyuların çok büyük bir kısmı ruhsatsızdır.Bu guruba çok büyük su tüketen firmalarda dahildir.En azından bunu Bursa bölgesi için söyleyebilirim.Kuyuya ruhsat almak,deveye hendek atlatmak gibi bir olaydır...
Bulunduğunuz bölgeye göre 4-200m derinlikten su çıkartabilirsiniz.Suyun kalitesi her zaman içmeğe uygun olmayabilir.İyi bir kuyucu bulmanız gerekir.
Başka bilmek istediğiniz detaylar var ise yardımcı olabilirim.

İyi günler dileğiyle..

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön