View Single Post
Eski 14-06-2011, 14:45   #1
_gurbuz_
Ağaçsever
 
_gurbuz_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 75
_gurbuz_ / Ardıç 1

Herkese merhaba, bir süredir almış olduğum ardıç fidanımın (sabin olduğunu düşünüyorum) fotoğraflarını eklemek istedim. Bauhaus'da 2 senedir duruyormuş ve cinsinin oradaki son kalan örneği. Tam olarak cinsini bilemiyorum, önceden aldıklarımdan farklı ve Bauhaus'daki görevliye sorunca sadece "ardıııııııç" demekle yetindi. Umarım cins konusunda da görüşlerinizi bildirirsiniz.

Öncelikle bir müddet beklemeyi planlıyorum, gövdesi ilginç geldi bana fakat nasıl şekillendirebileceğim henüz kafamda şekillenmedi Sanıyorum ki dalların gidişatından şelale tarzına doğru bir yönelme var fakat ana gövde diyebileceğim bir gövde yok, var olan iki zıt yöne doğru çıkıyor. Belki double veya triple trunk olabilir, ne dersiniz? Gerçi biraz sert gövde, nasıl şekillenir bilemiyorum. (gövde kalınlıkları yaklaşık 3 -3.5 cm)

Bir diğer husus ise diğer ardıçlarım kadar sık değil ibreleri. Sanırım çimdikleme ile (tam detayları bilemiyorum yanlış da olabilir) geriden ibre sıklaşması gerçekleşebilir, o zaman daha dolgun bir yapıya ulaşacaktır diye düşünüyorum. Farklı açılardan fotoğraflarını yüklüyorum, umarım anlaşılabilir.


(Bu arada, sanırım akşam sulamasından oldu, beyaz bitleri gördüm bu fotoları çekerken. Hepsini kürdanla temizledim ve sürekli kontrol ediyorum sabah akşam, acemi arkadaşlara tekrardan sulama konusunda dikkatli olmaları ve ustaların önerilerini dinlemeleri konusunu hatırlatmak istedim)

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Photo 031.jpg (52.3 KB, 95 views)
Dosya Türü: jpg Photo 032.jpg (60.2 KB, 93 views)
Dosya Türü: jpg Photo 033.jpg (65.0 KB, 93 views)
Dosya Türü: jpg Photo 034.jpg (70.9 KB, 94 views)
Dosya Türü: jpg Photo 035.jpg (68.5 KB, 94 views)
_gurbuz_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön