View Single Post
Eski 14-06-2011, 09:09   #627
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sn. Tura, yuvarlak adalarınızı ve malzeme değerlendirmenizi çok beğendim. Özellikle üçlü sırıkla dikim yapılacaklar için kullanışlı gibi geldi bana.

Bu sene adalarım hazır olduğu için fazla uğraşmadım, sadece geçen sene toprak seviyesi biraz düşük olduğu ve hindistancevizi torf oranım biraz fazla olduğu için, geçen hafta sonu, domates diplerini yeni toprakla doldurdum, ortada kanal bırakacağım yere toprak koymadım. Şimdilik kanalda semizotu var, yakında toplayacağım.

Bol miktarda diktiğim kadife çiçeklerinin çoğu sadece sap olarak kaldı (salyangozlara afiyet olsun), fesleğenlerim çimlendi, yavaş yavaş domates aralarına dikiyorum.

Domatese ağırlık verdim, üç adada ikişer sıra domates (Yayla domatesi, pembe domates, black krim ve komşumun bir kaç sene önce tohumunu verdiği, Gürcistan'dan gelme turuncu domates) , iki adada domateslerin önünde biber, iki adanın kenarında çilek, bir adada çileklerin arasında latin çiçeği ve aralarda petunya, sardunya var. İlkbaharda yerelması kabuklarını bir kenara gömmüştüm, onlar da boylandılar.

Geçen sene yayılan kabak kabusundan sonra, bu sene hiç denemedim, alan az olunca gerçekten sıkıntı veriyor, bir de adalardaki karışım kabakların çok daha gür ve yapraklı olmasına neden olmuştu.

Aktardan salyangoz ilacı yapmak için pelin otu almıştım, ilaç yapmadım ama adalara toz halinde serptim. Çok acıymış, aktar mutlaka eldiven kullanmamı önerdi, serperken bile hissettim. Pelin otundan mı, adaların yanına koyduğum yemeklerden mi bilmiyorum, kediler adalara girmiyor. Yakın zamana kadar kafes örtüyü kaldıramıyordum, aralarından bile girmeye çalışıyorlardı.

Name:  140611b1.JPG
Views: 4387
Size:  69.5 KB

Çilek yaprakları da normalden büyük gibi, çilekler zor güneş alıyor ama her akşam bize, Tarçın ve salyangozlara bölüştürecek kadar topluyoruz

Name:  140611a1.JPG
Views: 4252
Size:  66.4 KB

Reb robinleri saksıya diktim,zaten çoğunu arkadaşlarıma verdiğim için bir kaç tane yetiştireceğim.

Name:  1406115.JPG
Views: 4325
Size:  69.5 KB

Yayla domatesi çiçekte (Adalet Hanım'ın kulaklarını çınlatıyorum).

Name:  1406114.jpg
Views: 4543
Size:  40.0 KB

Bir de iki senedir halledemediğim uzun sırıkları ( 2.75 m) edindim, geçen sene domateslerim sarmaş dolaş olmuşlardı. Bu bağlama şeklini BBC'de bir programda görmüştüm, sırıklar birbirine destek olduğu için beğendim, bakalım yaz sonu ne olacaklar?

Name:  1406111.jpg
Views: 6105
Size:  41.9 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön