View Single Post
Eski 12-06-2011, 21:26   #19
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Resimde görünen beyazlıklar katı tuz çökeltileri değil. Öyle olsa o depodaki su olsa olsa 20 litre ve ilave edilen gübreli suda 100 ml A+ 100 ml B stokundan gelen miligram mertebesinde bir miktardır. Bu beyazlıklar sabun köpüğü gibi bir şey oluyor ve verilen havanın tesiri ile daha da belirginleşiyor.

Ben bunu ilk başladığım zamanlar besin eriyiğne enzim kattığında yaşamıştım ve sebep olarakta ayarladığım pH' ın enzimin etkisiyle çok kısa sürede 7' nin üstüne çıkması ile oluştuğunu tesbit etmiştim. Sevgili mehmetrifat bize sistemi hazırladığı suyun özellikleri söylemediği gibi hala EC ve pH kontrolüde yapamıyor diye biliyorum. Birde Diyarbakır' da kullandığı suyun kimyasal özellikleri farklı ise problem daha da çözümsüz olur.

Bu yüzden sistemi güzelce yıkayıp depoyu niteliği belli bir su ile (Bu iş için en uygun çözüm bilinen marka 19 Litrelik pet şişelerde satılan içme suyudur) doldurup A ve B stoklarını bu suya ilave ederek EC ve pH değerini bilebileceğimiz bir yenileme yapmak tek çözüm gibi görünüyor. En kısa zamanda bir EC ve pH kontrol sistemi almak ve kontrol etmek, bu arada Diyarbakır' da bu iş için sürekli kullanacağı suyun EC ve pH değerini bilmek için ölçümler yapmak tabii ki.

Bu arada fideler pekte sağlıksız görünmüyor, belki pH-EC dengesizliğinden dolayı baskı altında kaldığı için büyüyemiyordur.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön