View Single Post
Eski 10-06-2011, 10:53   #1
zenfree
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Kaktüs ve Sukulent Başlığını Düzenleme Önerileri

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Engin Mesajı Göster
Bilmiyorum farkettiniz mi,forumda herkes bağımsızlığını ilan etti Artık Kaktüs Genel ya da Kaktüs Çiçekleri gibi bölümlere fotoğraf yükleyen yok.Ana başlıklara,yeni başlayanların aradıkları bilgilere ulaşabilecekleri, veritabanı niteliğindeki bölümlere nadiren mesaj ekleniyor.

Arşivimde yüzlerce kaktüs fotoğrafı var.Bir kısmını paylaşmıştım sizlerle ancak sitenin izin verdiği çözünürlükten daha kaliteli çözünürlüğe sahip fotoğrafları imageshack sitesine yükleyip oradan link vererek gösteriyordum.Artık site dışı fotoğraf linkleri gözükmüyor.Yüklediğim fotoğrafların bir kısmı tarih oldu.

Ben de trende ayak uydurayım kendi bölümümü açayım dedim.Az sonra bir kaç fotoğrafla başlıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant Mesajı Göster
Kaktüsleriniz gerçekten muhteşem görünüyorlar, Sayın Engin. Çekenin maharetini hiç söylemiyorum bile. Ellerinize sağlık.
"Bağımsız kaktüs cumhuriyetleri" konusuna gelince... Aslında haklısınız. Fotoğraflar için galeri (yanlış isimleri düzeltemeye açık olarak), bakım önerileri için ayrı, pratik öneriler ve uygulamalar için bir bölüm olması daha derli toplu olurdu.
Siteyi tanıdıkça bunun ne kadar mümkün olabildiğini gördüm.
Şimdi belki zor olan, geri dönüş konusu... Fikir birliği ve biraz fazla zaman ayırmak (resimleri galeriye, fikir ve deneyimleri ilgili yerlere koyup, bağımsız sayfalardan silmek gerekecek) bunu çözebilir. Kimbilir, belki olur.

Sayın Yöneticilerimiz, dikkatinizi yukarıdaki iki mesaja çekmek istiyorum. Buna benzer başka mesajlar da mutlaka var. Ancak bu iki mesajın yapılması gerekeni iyi özetlediğini düşündüm.

Sorun
Üyelerimizin sayfalarını zevkle takip ediyorum. Hatta benim de sayfam var. Ama daha önce okuduğunuz bir bilgiye yeniden ulaşmak istediğinizde nerdeyse mümkün değil. Bu durum hepimizce malum. Bilgiler özel sayfalarda yeterince görülemiyor.

Çözüm
Sukkulent ailesinin sınıflandırmasına göre başlıklar açılabilir. Ve bizler elimizde olan türlere göre bu başlıların altına yeni konular açabiliriz. Sayın PlentyPlant, sayfasında bunu çok güzel uyguluyor. Bitkinin adı, bilgileri,fotograları ile tanıtıyor. http://agaclar.net/forum/showpost.ph...&postcount=703

Örneğin EUPHORBIA, SEDUM, CRASSULA vs. gibi başlıklar açılırsa, biz elimizde olan bitkileri konu olarak açabiliriz. Ya da daha başka önerisi olan Ne dersiniz?

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön