mine hanım
iyi günler
emekli olduktan sonra kendime guzel hos bire bahce yapmaya ugrasiyorum. bodrumda yasiyorum. bahcemin gunes goren ve 30 cm lik duvar dibine sari mine (yer minesi) diktim gecen yil. bu yıl geldigimde bitkinin altina jut tabir edilen siyah bir silte serdim. ustune de dolomit taslarla doldurdum. ve 2-3 gunde bir bolca suluyordum. onceleri mineler costu. duvar boyunu gectiler ve cicekler actilar hemde oldukca bol sekilde.
uzerinde kelebekler ucmaya basladi. buraya kadar guzeldi. sonra birden bire 6 tanesi kurumaya basladi. yaklasik 30 tane minem var. 4 yanyana diger ikisi baska yerde olmak uzere kurumaya basladi. onlem olarak dallarini budadim. ve taslari kaldirdim. jütü ortusunu kaldirdim. bugun biri daha kurumaya baslayinca kurumuslarin kokune bakma geregi duydum. söktüm. tüm kökleri mantarlasmis, resmen erimislerdi. parmaklarimla sıktıgımda dagiliyordu. cok anlamam ama kökleri çürümüş gibi.
mine hanim minelerimi kurtarmak istiyorum. ne ve nasil yapacagim. neden boyle olmus olabilir. yardimlarinizi bekliyorum.
saygilarimla
efser
|