View Single Post
Eski 08-06-2011, 14:03   #9
Hakan Öncü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2010
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 139
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sayın mehmetrifat, sisteminize her gün eksilen kadar besin eriyiği ilave edin ve haftada bir eriyiği yenisiyle değiştirin. Bana sorarsanız on gün çok olur değişim için.

Ayrıca besin eriyiğini değiştirirken, bitkileri yeni besin eriyiğine koymadan önce bir kaç saat boyunca sadece suda bekletin. Bu sayede köklerdeki olası tuz birikimini bertaraf etmiş olursunuz. Bu suyu da yeni besin eriyiğinizi hazırlamak için kullanırsanız su ziyan olmaz.

Çalışmalarınızda başarılar.
Sayın Malbman,

Yukarıdaki öneriniz de tam katılamadığım bir husus var.
Aslında benzer sorunu daha öncesinde yaşadığım için, şöyle anlatmaya çalışayım geçen sene tatile gittim. Yaklaşık 10 gün kadar gelmedim. Aylardan temmuz 4 domates fidesi 2 metre civarında günlük su tüketimi buharlaşma dahil 5 lt.
Tabi bu suyun ne kadarını bitkiler kullandı ne kadarını buharlaştı bilemiyorum. Konuya da bu kadar da hakim değilim, babama dedim ki her gün 5 lt besinli su hazırla ölçek bu böyle hazırlayıp suya dökeceksin. Giderken Ec 2.2 idi geldiğimde Kudret beyin Ec metresi ölçemedi 6-7 civarında idi.
Bitkinin yaprakları bozulmuş. Sistemim ciddi zarar gördü. Sonra sonra sordum okudum öğrendim ki o eklediğim 5 lt. buharlaşma + bitkinin kullanımı. Ne kadarını bitki kullandı ne kadarı buharlaştı anlayamadığımız için eksilen miktar kadar besin eriyiği eklemek sudaki besin miktarını artıracaktır.

Aslında en doğrusu Ec ve Ph metre ile sistemi her gün olmadı gün aşırı kontrol etmek.

O yüzden ben Mehmet bey bu tür bir tavsiyede bulundum.

İyi günler.

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön