Konu: Aslanağzı
View Single Post
Eski 05-06-2011, 11:44   #113
ardabora
Ağaç Dostu
 
ardabora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2008
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 819
Dilse teşekkür ederim...

Forumda "sevmediğiniz bitki var mı?" başlığında benim sevdiğim birçok çiçeğin ismi geçmişti. Çoğunlukla adı geçen bitkiler arasında aslanağzı da vardı,görünce üzülmüştüm ama geçti )

Bazı bitkilere sahip oldukça, daha güzellerini ürettikçe insan eskilere ilgisini kaybedebiliyor... Ben bahçemde, beni üzmeyecek,başıma dert açmayacak,tohumdan yetiştirmesi kolay olan, şaşırtma yapınca kendini kaybetmeyen, susuzluğa dayanıklı, rengarenk çiçek açan, budayınca daha da çok çiçek açan, çok yıllık (ki en önemlisi bu), kendi tohumlarından yetişebilen çiçekler yetiştirmek istiyorum.

Forumda zevkle takip ettiğim, ilginç bitkiler yetiştiren ve hatta tohumdan çimlendiren çok başarılı bulduğum arkadaşlar var ama hem çalışan hem okuyan-evli-çocuklu-bahçeli bir kadın olarak benim vaktim kısıtlı...Gerçi oğlumun okulu tatile girmek üzere,benim sınavlarım bitti ama bahçenin en çok ilgi isteyen mart-nisan-mayıs aylarında ben bahçeyle pek ilgilenemiyorum.O yüzden kendi kendine hayatını devam ettiren,beni beklemeden güzelliklerini sergileyen çiçekler benim için ideal...Aslanağzı da bunlardan biri...


Beklediğim son aslanağzı da açtı nihayet.
Bu garibim kendini başka bişey sanıyor herhalde ki çiçekleri bir garip...tek kök var ve çiçek yapısı çok ilginç...
Name:  aslanağzı16.jpg
Views: 5307
Size:  66.7 KB


Bu köşe de aslanağzı köşesi...Bu kışa girerken budama işini biraz yukarıdan yatığım için çiçek sapları eğri büğrü oldu,sağa sola yattılar.
Name:  aslanağzı17.jpg
Views: 5539
Size:  71.0 KB

Çan çiçeklerinin ilk açanlarını ve küllüleri aslanağızlarına arkadaş yaptık,bu senenin ilk vazosunu doldurduk..

Name:  aslanağzı18.jpg
Views: 1746
Size:  68.1 KB

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön