View Single Post
Eski 03-06-2011, 00:13   #33
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Ölüm saçan ürünlerin üretim tekniği konusunda paylaşılmış bir bilgi var mı acaba? Topraklı tarımla mı? Yoksa ülkemizde de çokça uygulanan topraksız tarım metodu ile mi üretilmiş? Belkide organik tarım sertifikalıdır. Gerçi topraksız tarımla üretilen ürünlerde sertifikalanıyor ama denetlenildiğine (Ya da hakkıyla denetlenildiğine demek daha doğru olur.) inanmıyorum. Acaba o çok şanlı sertifika veren akreditasyon labaratuvarları rutin denetim işlemlerinde ne yapmışlar acaba? Bence bütün cezayı o akreditasyon kuruluşlarına kesmek lazım. Bu yüzden sertifikalı diye hiç bir ürüne güvenmiyorum. Evde akan su kültüründe yetiştirdiğim domateslere daha çok güveniyorum ya da Çanakkale' de kendi için ürettiği domatesin bir kısmını haftalık geçimini sağlamak için satan fakat sertifikası olmayan köylüye daha çok güveniyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön