Konu: Ebegümeci
View Single Post
Eski 05-03-2007, 22:59   #6
KUMRU
Ağaç Dostu
 
KUMRU's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 210
Ebegümeci

Açıklama :
Latince adı: malva sylvestris
Almanca: Malve
İngilizce: Common mallow
Özellikleri: Kronikleşmiş boğaz ve bademcik iltihablarında promotor etkili

Ebegümeci, gerçek bir protein ve C-vitamini deposudur. Kalsiyum ve fosfor bakımın dan bulunmaz bir tabii kaynaktır. Ağız ve diş temizliği için ebegömeci gargarası bulunmaz bir nimet... İçerdiği malvidin ve malvin maddeleri beraberce sağlıklı diş eti yapısı için ideal bir yardımcı ve plaque (plak) önleyici ve de ağızdaki bakterilere karşı da güçlü bir pro-oxidant özelliğe sahiptir. Bu sayede haftada birkaç defa yapacağınız ağız gargarası, sizi faranjite, bademcik iltihablanmasına (tonsilitis) ve sağlıksız diş etlerinin oluşumuna karşı koruyacaktır.

Ebegümeci tanıdığım yüzlerce bitkinin içerisinde en iyi destek özellikli ve de doğru bitkisel karışımlarda kullanıldığı taktirde en güçlü takviye edici ve işlev artırıcı olanlardan biridir. Bu gücünü içerdiği gossypin-3-sulfate ve malvidin’den almaktadır. Ebegümeci, yanlış karışımlarda kullanıldığı taktirde de, karışımda bulunan diğer şifalı bitkilerin tedavi edici gücünü nerede ise, tamamen ortadan kaldırma özelliğine sahiptir. Bu nedenle ebegümeciyi ve karıştırılacağı bitkileri ve karışım oranlarını da çok iyi bilmek ve tanımak gerekir.

Kronikleşmiş bademcik ve boğaz iltihablarında ebegümeci bitkisinin yukarıda bahsettiğim desteği çok çok önemlidir. Ebegümecinin karışımlardaki kullanım miktarı (oranı) çok azdır, ancak tedavi için katkısı çok fazladır.

Değerli okuyucu, adaçayının boğaz ve bademcik iltihablarındaki koruyucu ve önleyici gücünü, gerçek bir tedaviye çeviren ebegümecidir. Karışımda adaçayına en iyi uyum sağlayan bitki yine ebegümecidir. Adaçayı ile ebegümeci karıştırıldığı taktirde kronik boğaz ve kronik bademcik iltihablarına karşı gerçek bir silah oluştururlar. Bu karışımı kullanırken dikkat edilecek en önemli nokta bu iki bitkinin karışım oranlarıdır.
http://www.bsm.web.tr/modules.php?na...s&lid=12&cid=4

KUMRU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön