View Single Post
Eski 26-05-2011, 21:04   #131
Kenan GİŞAN
Yeni Üye
 
Kenan GİŞAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-01-2011
Şehir: Bursa
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orucoğlu Mesajı Göster
arkadaşlar merhaba,
Ben ankarada bahçeme 1,5 ay önce 2 kovan arı aldım.bilenlerdende yardım alarak, bu işe ilk defa başlamış biri olarak bakmaya çalışıyorum.bu hafta sonu gittiğimde ilk kovandan 2-3 kere oğul verildiğini ,arı sıkışmasın diye balllığınıda koyduğum halde kovan nüfusunun yarıya düştüğünü gördüm. iki kovanda da ana memelerini temizledim bazıları yeniden çıkmak üzereydi.hafta sonu tekrar gidip bakıcam. en azından diğer kovanında oğula gitmesini engellemeye çalışıyorum.
ben çok fazla kovan istemiyorum,sadece bu iki kovanı sağlam bir şekilde söndürmeden seneye çıkarmayı istiyorum.
bunun içinde özellikle 2. kovanda da oğula gitmemesi için başka neler yapabilirim.Bilen ve tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Herkese kolay gelsin.
Sn.orucoğlu

Kovana ballık koymak yetmez.

Oğul almak istemiyor, bal almak istiyorsanız, bulunduğunuz bölgedeki bal akım dönemine kadar haftada bir tüm çerçevelere bakıp ana memelerini kesmeniz gerekir.

Bir kovan 2 - 3 defa oğul verebilir.

Oğul veren kovanınızda bir hata yapmış olabilirsiniz.

İlk oğul, ana memeleri kapandıktan sonra uygun gördüğü bir gün kovandan çıkar, kovanda arılarla ana memeleri kalır, siz bu ana memelerinden analar çıkmadan temizlediyseniz kovan anasız kalmıştır, tekrar ana arı yapmaları için kurtcuklarda yaşlanmış olabilir.

Kovanda ana varlığını tekrar kontrol etmeniz gerekir, bu dönemde yeni çıkan ana var ise dölsüz olacağından yumurta görebilmeniz için bir süre geçmesi gerekir.

http://kenangisan.blogspot.com/


Düzenleyen Kenan GİŞAN : 26-05-2011 saat 21:09 Neden: İmla hatası düzeltme
Kenan GİŞAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön