View Single Post
Eski 24-05-2011, 22:34   #371
soilless
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Selahattin bey,

zaman zaman mesaj gönderen olsam da çok iyi izleyici olduğum bu forumda sizlerin katkısıyla Sevgili Ensar beyin tavsiyesiyle balık tutmayı öğrendim. Öğrendim de balığı pişirecek mangal yok Yani namı diğer soilless. En azından şimdilik

Sevgili Acemi Usta’nın bu 31 no.lu mesajındaki,
Mikrobiyoloji ve Toprak

ve Sevgili Meyvelitepenin bu blog sayfasındaki

http://meyvelitepe.typepad.com/meyve.../04/denge.html

havadan laktik asit bakteri toplayıp, serum olarak saklayıp, mikroorganizmaların besini melas, pekmez veya esmer şekerle besleyip, aktifleştirerek gübre tarifinize katılırsa asitik ortam yaratan laktik asit bakterilerinin;

“Lactik Asid bakterisi, bozunma sırasında ortaya çıkan ve kötü kokulardan sorumlu olan amonyak ortamında gelişir ve beslenir. Eğer çöplerin ayrıştırılması ve fermentasyonunu daha az kokulu gerçekleştirmek istiyorsanız kullanacağınız özel bakteri türü laktik asid bakterisidir.”

Bu özelliği ile tarifinizi uygulayan arkadaşlar bu kokuyu önleyebilir.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön