View Single Post
Eski 23-05-2011, 17:28   #22
gürkan63
Ağaç Dostu
 
gürkan63's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-08-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 540
Merhaba doğa dostları,komşumuz geçen gün evdeki çiçek leri için "Humik Asit" bunun yanında Fulvik Asit'de içeren toprak düzenleyici getirmiş banada tavsiye etti.Kaktüslerde nasıl bir etki yaptığını bilen veya deneyen arkadaşlar varmı.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Not:Alttaki yazı alıntıdır.

"Bu ürün TKİ Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, ellerindeki düşük kaliteli linyitlerden ürettikleri, kısaca adına "Humik Asit" denilen ancak bunun yanında Fulvik Asit'de içeren bir üründür, yani toprak düzenleyicidir.
Bu ürün toprak organik maddesinin aktif kısmı olan "Humik ve Fulvik Asitleri" içeren bir üründür. Bu ürünle bizim topraklarımızda noksanlığı çok yaygın olan, organik maddenin aktif kısmı olması nedeniyle önemli, çok önemli ve önem arz ediyor. Tarımda kullanılması durumunda ürünlerde hem verim, hem de kalite açısından oldukça ciddi artışlar sağlamaktadır. TKİ Kurumu bu ürünü üretmekle Türk Tarımına hizmet etmiş oluyor. Bu ürün bütün bitkilerde kullanıldığı gibi havuç'ta da kullanılıyor ve havucu ekmeden önce dekara 5 ila 10 litre arasında toprak yüzeyine püskürtme şekliyle toprağa uygulayıp, toprağı işlemesinin ardından havucu ekebilirsiniz. Ardından Havucun tohumlarının çimlenmesinde, kök gelişiminde ve sonuçta besin elementi alımında ciddi katkılar sağlayacaktır. O havucu yiyen insanlarda katkı sağlayacaktır. Çünkü bizim ülkemizde, topraklarımızda demir, çinko, selenyum noksanlığı var bitkilerimizde de var. Bunu yiyen insanlarımızda var. Bunun etkisi sadece bitkilere değil bunun etkisiyle yetişen ve o ürünleri yiyen insanlara da katkı sağlayacaktır".

gürkan63 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön