View Single Post
Eski 21-05-2011, 21:27   #101
zappie
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mor-salkım Mesajı Göster
forumu okudum ve birşey sormak istiyorum köklendirmeye çalıştığım bir yaprağın üzerinde kırmızı mercimek tanesi büyüklüğünde beyaz bir canlı vardı ve anladığım kadarıyla yaprağın özünü emmeye çalışıyordu onu bir fırça ile aldım ve öldürdüm. başka bir yaprakta da ondan görmedim iyice baktım. üzeri beyaz ve üflesen dökülecek gibi unlu bit mi o da acaba. ama çok kocamandı altını çevirince hayvan olduğu belliydi pembemsiydi altı ve hareket ediyordu hafif hafif. keşke fotoğrafını çekebilseydim aldığım torf da çok kalitesiz birşeymiş bu arada içinden habire değişik böceklerin sineklerin oluştuğunu farkediyorum bir daha ondan almayacağım.
bu'nun gibi ise tombul bir unlu bittir.
Bir cola bardaginda 2 kasik arap sabununa 2 kasik sivi yag katin, az sicak su ekleyip iyice karistirarak macun kivami almasini saglayin. Daha sonra bir miktar daha su ekleyip mikserle iyice karistirin. Bu karisimi ilik su ile 2 litreye tamamlayin.
Fisfis yerine ben soyle yapiyorum:
5 lt pet su sisesini ortadan kesin, karisimi bunun icine dokun. Menekse saksisini ters cevirip butun yapraklar, kok bogazi karisimin icine girecek sekilde kaba daldirin, hatta toprak da hafifce karisima degebilir ancak topragin sivi cekmemesine dikkat edin. Kabin icinde menekseyi sallayarak yapraklarin aralarinin iyice islanmasini saglayin. Daha sonra saksyi duz cevirmeden fazla karisimin disarya suzulmesini saglayin. Saksiyi duz cevirince bir miktar karisim topraga sizabilir. Panik yapmayin, sorun olmaz

Not: Tek yaprak oldugunu sonradan farkettim. Tek bitse simdilik elle oldurerek ondan kurtulabilirsiniz. Ama gozlemlemeye devam edin, belki yumurta birakmistir.


Düzenleyen zappie : 21-05-2011 saat 21:30 Neden: Ek
zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön