View Single Post
Eski 20-05-2011, 21:30   #1
Zairsuzrik
Ağaçsever
 
Zairsuzrik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 44
Zairsuzrik / Durgun su denemelerim

Arkadaşlar herkese merhaba..
Yaklaşık 10 gün boyunca yazılanları takip ettim, anladığım ve Kudret Bey'in anlattıkları sayesinde bugün durgun suda ilk denememe başladım.
Umarım herşey yolunda gider, adım adım yaptıklarımı resim ve yazılarımla anlatmaya çalışacağım. İşin çook çok başında olduğum için üstadların da yardımına ihtiyacım olacak.
Lütfen aklınıza takılanları, eleştirilerinizi vs. yazın ki hep birlikte tecrübelerimizi arttıralım.

Name:  IMG_1043.jpg
Views: 1478
Size:  64.8 KB

Foam Board (strafor), Uzatma Kablosu, yaklaşık 15 lt.lik saksı, hava motoru, havayı vermek için hortum, zaman ayarlı priz ve sırık domates fidemizin yeni yuvası (içindekiler çakıl taşı)

Name:  IMG_1044.jpg
Views: 1456
Size:  55.8 KB

Arkadaşımın "Sen kesin bunu öldürürsün, birkaç tane daha al" demesiyle, kendime olan güvenimi kaybederek aldığım 4 adet Ayaş ve 1 adet Sırık domates fidelerim (Durgun sudaki domatesin gelişimine göre bunların akıbeti belli olacak) Sistemi kurdum ve çalıştırmaya başladım. Havayı akşam 9, sabah 7 ve öğleden sonra 2'de yarım saat (günde 1,5 saat) çalışacak şekilde ayarladım.

Name:  IMG_1045.jpg
Views: 1223
Size:  61.0 KB

Fidemin yakından görünüşü ve besin tanklarım. (Kudret Bey'in başını çok ağrıttım, sağolsun bir kere bile of demeden her şeyi sabırla anlattı)

Name:  IMG_1046.jpg
Views: 1232
Size:  64.6 KB
Name:  IMG_1047.jpg
Views: 1152
Size:  65.4 KB

Renkleri, şekilleri, görüntüleri ayrıntılı bir şekilde belli olsun ki, sağlığı veya bugüne kadarki gelişimi açısından değerli yorumlarınızı alabileyim diye çektiklerim.

Sistemi çalıştırdıktan sonra EC ve pH ölçümü yaptım.
EC değeri 1,8 pH değeri 6 çıktı.
EC'yi artırmak için 14 lt suya, A ve B tanklarından yaklaşık 30'ar cc besin eriyiği ilave ettim, ancak tekrar EC değerini ölçmedim.
Her akşam rutin olarak kontrolleri yapmayı ve anormal bir durumla karşılaşmadığım takdirde, haftada bir bitkinin gelişimini fotoğraflayarak sizlerle paylaşmayı planlıyorum.

Saygılar.

Dipnot: Paylaşımlarıyla bizleri bilgilendiren Sn. Envor ve Sn. Todor'a, serasını ziyaret ettiğim ve incelemelerde bulunduğum Sn. İbrahim Doğan'a, ileride sisteme entegre etmeyi düşündüğüm otomasyon sisteminin detaylı anlatımları için Sn. Elektronik'e ve her zaman aynı sevecenlik, aynı sıcaklık, aynı özveriyle sorularımı bıkmadan cevaplayan, olmasaydı bu işi yapamayacağımı düşündüğüm Sn. Kudret Tezel'e ve adlarını unuttuğum ancak yazıları/soruları/yorumlarıyla bizi aydınlatan/düşündüren/düşünmeye sevk eden diğer tüm arkadaşlara, sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Zairsuzrik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön