View Single Post
Eski 18-05-2011, 09:51   #366
trapezus
Ağaçsever
 
trapezus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2010
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
Mustafa bey, Merhaba, haddim olmayarak sizin sorularınızdan bildiklerime cevap vereyim istedim. bazılarını zatendaha önceden zeki bey cevaplamıştı.
1. Tohum çimlenmek için oksijene ihtiyaç duymuyor. Çimlendikten sonra yeşil aksam oluşturmak için bünyesindeki enerji ve oksijeni kullanarak gelişiyor.
2. Fırınlanan şey toprak değil torf. Torfun ise zaten içerisinde mineral yok ya da yok denecek kadar az. Torftan beklenen şey mireral sağlaması değil nemli bir ortam oluşturarak çimlenmeyi sağlamasıdır.
3. sorunuzdan yanlış anlaşılan bir durum olduğunu hissediyorum.
tohumu çimlendirmek için alttan sulayın denilmiyor. Bir nedenle torfu nemlendirmek unutularak kurutulursa, tekrar nem kazandırmak için içerisinde su olan bir kabın içerisine tohum kabını yerleştirin diyor. Aksi takdirde kurumuş olan torfa üzerinden su verilirse birkaç saniye sonra alttaki tahliye deliklerinden çıktığı görülür.
4. sorunuz hakkında bir fikre sahip değilim. Başka arkadaşlar yardımcı olabilirler inşallah.
Umarın sorularınızın cevaplarını verebilmişimdir.
Çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı bir anlatım olmuş Fakat Bir sorum daha olacaktı kusura bakmazsanız. Yeşil aksamı oluşturmak için bünyesindeki oksijeni kullanıyor demişsiniz. tohum çimlendikten ne kadar süre sonra üzerindeki streçten **** oksijensiz ortamdan çıkarmak gerekiyor? Teşekkürler

trapezus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön