View Single Post
Eski 16-05-2011, 14:04   #2
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster

Bu arada bir püf noktası yakaladım sanırım. Acaba ben elimde ekmek yaparken sabırsızlık yapıp 2. kabarma süresini gerektiğinden az sürede mi bitiriyorum ki? Elimde ilk yapacağım ekşi mayalı ekmekte hamurun kabarma süresini biraz daha uzun tutmayı düşünüyorum. Bakalım sonuç yine bu şekilde olacak mı?
N'oluyorsa hep acelecilikten oluyor. Vaktimiz öyle az ki, az zamanda öyle çok iş yapmamız gerekiyor ki, ekmeğin kabarmasını bekleyecek zamanımız yok. Ekmeği mayalanırken unutmak gerek.

Pazar günü ekşi mayalı ekmeğimi yeni aldığım Berghoff marka kek kalıbında yaptım. Kalıbın yüksekliğinin iki katı kadar kabarınca fırına koydum. Sonuçta kolay kesilebilir mis kokulu ekmek oldu. Ama daha büyük bir kapta mayalasa idim, daha çok kabarıp daha göz göz olacaktı ekmeğim.
Ama EYM 'de yapılan ekmek mükemmel görünüyor, ellerine sağlık canım

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön