View Single Post
Eski 11-05-2011, 15:23   #2
feyzon
Ağaç Dostu
 
feyzon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: İstanbul, Bolu
Mesajlar: 289
Kaybolan meyve çeşitleri ile ilgili elmalara ilişkin bilgisi olanlar buraya paylaşım yaparlarsa ve ilerde fidan paylaşımı yapılırsa sanırım çok şey başarılmış olacaktır. Ben elmanın yanında armut, kiraz, dut ve üzüm gibi Boluda yetişen diğer meyveleri de paylaşmak istiyordum. ANcak hepsi bir arada çok fazla yer kaplayacağı için ayrı ayrı konu açmak daha uygun olacaktır. Yardımlarınızı bekliyorum.
Çocukluğumda bildiğim ve şu an kaybolan bizim ve komşuların bahçelerinde yetişen yaklaşık 7 veya 8 çeşit elma bulunmaktaydı. Bunlar erkenci ve geççi, tatlı ve ekşi türlerdi. Bunlardan ferik elmasını geçen yıl pazarda Kocaelide görünce ne kadar sevindiğimi anlatamam. Çekirdeklerini diktim ve bir tanesi çimlendi. İnşallah aynı özellikleri gösterir.
İlk mesajda belirtilen elmalardan kavun elması ise Dedemin Bolu Çepni köyündeki bahçesindeki bir tane ağaç şeklinde bulunuyor. Annemin dediğine göre. Aşılama sonucu kendi bahçemize getirdik. Bu elmanın kokusu kavuna benziyormuş. Kışlık ve biraz küçük bir meyve. İnşallah bu yaz fotoğraflayıp buraya yüklemeye çalışacağım.

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön