Konu: Kanola
View Single Post
Eski 10-05-2011, 17:54   #34
mmenekşe
Yeni Üye
 
mmenekşe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikirci Mesajı Göster
ERminim bilgi sahibisiniz.. Ancak su kısa notunuzda bir kaç hata bulursam kızmayın..
1. kanolayı allah yaratmadı. laboratuvarda yaratıldı. Sizin bahsettiginiz biodizel urtilen sey kolza dır..
2. Kanola bio dizel için uretiyliyorsa marketraflarında işi ne. Kanadalılar zeytinyağını bitirmek için bu hamleyi yaptıklarını hiç gizlemiyorlar Kanola genetigi degiştirilmiş bir organizmadır ve utanmazsa insna tüketimine sunulmaktadır
3. bio dizel dediginiz sey bir çare degil palyatif bir çözümdür. Hidro karbonu tarlada üretmissiniz ya da petrol kuyusunden çıkarmıssınız farketmez. her halukarda sera gazı çıkaran bir yakıttır. çaremiz ve gelecegimiz degil mahfolma sebebimizdir.
sadece otomobil ürticilerinin yatırımlarını bir 20-30 yıl daha korumak adına ortaya atılan ilkel bir çözümdür. Küresel ısınmayı tarlanızda kolza ekerekmi destekleyeceksiniz. garip bir yaklasım.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Trakya bugün itibarıyle sapsarı.O kadar çok arazi kanola ekilmiş ki.Bu bitki %30 oranında yabancı döllenmeye açık.Etrafta yabani kolza varsa eski erusik asit miktarına ve glikosinoleat miktarına geri dönebiliyor.

Benim sorum şu:Kanolanın ekildiği tarlaları perişan ettiği ve bunu eken çiftçilerin başka bir ürün ekemediği söyleniyor.Bunun bir çözümü var mı acaba?

mmenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön