Merhaba değerli kardeşlerim,
Türkiyemizin o güzel susamlı taze gevrek Simiti burada (Almanya) özlemini yaşadıklarımızdan birisidir.
kimi yerde ''Sokak simiti, kimi yerde ''Gevrek'' , bazende ''Kazan simiti'' olarak adlandırılmış olan Simit (Pastahane simiti değil)
o bildiğimiz yapım tarzı ile Almanyada alışılmış değildir.
Bahçemizdeki Taş fırında bu simidi aslına uygun pişirmek istiyoruz.
Tarifi hakkında bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağız.
Bunun için bir ihtimal tanıdığınız simitci fırınındaki ustalardanda yardım alabilirsiniz.
Çocukluğumuz Samsunda geçti, 60 lı yıllarda 25 kuruşa büyük,
10 kuruşa küçükleri satılırdı. Bugün O simitlerin tadını yıllık izinlerimizde güzel ülkemize geldiğimizde
bulamasakta genel olarak Simitler benzer şekilde halen
dışarda sepet, tabla ve tepsilerde (bağırarak
) satılmaktadır.
Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederiz.
Bakî Selâmlar